Chp Biden'ı Değil Hükümeti Suçladı

ABD Başkanı Joe Biden’ın 1915 senesinde yaşanan olaylar için ‘soykırım’ ifadesini kullandı. Bunun üzerine CHP her zaman olduğu gibi ‘Türkiye Karşıtı’ politika izleyenleri değil hükümeti suçladı. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, kararın 'hükümetin izlediği dış politikadan kaynaklandığı' ifadelerini kullandı.

25.04.2021-12:29 - (Son Güncelleme: 25.04.2021-12:42) Chp Biden'ı Değil Hükümeti Suçladı

ABD Başkanı Joe Biden, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda 1915 olayları için ‘soykırım’ ifadesini kullanarak ‘Türkiye karşıtı’ bir politika izledi. Bunun üzerine ‘Bunu suçlamak için değil, yaşananların tekrarlanmamasını garanti etmek için yapıyoruz’ diye aktardı. 

‘SOYKIRIM’ İFADESİNİ KULLANAN İLK ABD BAŞKANI 

Biden, Ermeni lobisinin yaptığı baskılarla istisnasız her sene gündeme gelen meselede ‘soykırım’ ifadesini kullanan ilk ABD Başkanı oldu. 

ABD’Yİ DEĞİL HÜKÜMETİ SUÇLADI 

Bu skandal karara Türkiye tarafından çok sert bir tepki gelirken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ise bildiğinden şaşmadı ve her zaman yaptığı gibi ABD yerine sürekli suç atmaya çalıştıkları hükümeti suçladı. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, bu kararın AK Parti’nin izlediği dış politikadan kaynaklı olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı: 

‘AK PARTİ İKTİDARININ BASİRETSİZ DIŞ POLİTİKASINDAN KAYNAKLANMIŞTIR’ 

'Biden'ın açıklaması büyük bir yanlış olarak tarihe geçmiştir. Türkiye aleyhine alınan kararlar ve yapılan açıklamalar, AK Parti iktidarının basiretsiz dış politikasının Türkiye’yi getirdiği noktayı göstermesi bakımından ibret vericidir.’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal