Chia tohumu faydaları nelerdir? Chia tohumu içmek neye iyi gelir? Chia tohumu mucizeleri

Diyet yapan insanların sık sık kullandığı chia tohumunun mucizeleri yalnızca kilo vermek ile sınırlı değil. Peki chia tohumu neye iyi gelir? Chia tohumunu suda bekletip içmenin faydası nedir? Tüm detaylar haberimizde.

02.06.2022-13:41 - (Son Güncelleme: 03.06.2022-12:39) Chia tohumu faydaları nelerdir? Chia tohumu içmek neye iyi gelir? Chia tohumu mucizeleri

Protein ve lif açısından oldukça zengin olan Chia tohumu insanların kilo vermek için sık tercih ettiği bir besindir. İnsana tokluk hissi verdiği inanılan chia tohumunun tek faydası elbette bu değildir. Peki chia tohumunun başka ne faydası vardır? Chia tohumu mucizeleri ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Chia tohumu

Chia tohumunun suda bekletildiği zaman sıvıyı emdikleri ve 12 katına kadar şişerek büyüdükleri biliniyor. Suda bekleyen chia tohumları yumuşar ve çiğnenebilecek duruma gelir. Chia tohumunun içinde somon balığından daha fazla omega 3 olduğu da açıklandı. Chia tohumunda omega 3 yanında; kalsiyum, magnezyum, B vitaminleri, fosfor, çinko, demir gibi vitaminlerde bulunmaktadır. Suda bekletilen chia tohumları belirtilen vitamin ve minerallerin daha çok açığa çıkmasına yardımcı olmaktadır.

Chia Tohumu Faydaları

Chia tohumunu suda bekletmenin faydaları

Suda bekletilen chia tohumunu içmenin birçok faydası bulunmaktadır. Tahriş olan ve kuru ciltleri rahatlatarak nemlenmesini sağlar. Kalp sağlığına faydalıdır. Kemik sağlığını destekler. Kan şekerini dengelemektedir. Yüksek olan tansiyonu düşürmeye yardımcı olmaktadır. Enflamasyonun azalmasına yardımcı olur.

Chia tohumu suda bekletildikten ne kadar sonra tüketilmelidir

Chia tohumu cildi nemlendirme açısından da oldukça başarılı bir besindir. Suda bekleyen chia tohumunu içmek tamamen kişinin kendi tercihidir fakat öğleden sonraki vakitlerde içilmesi iştahın kesilmesine de yardımcı olabilir. Aynı şekilde akşam yatmadan önce tüketmek yine iştahı azaltmaya yardımcı olmaktadır. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal