Doğal antibiyotikler vazgeçilmez olmaya devam ediyor! İşte bitkisel ağrı kesiciler

İltihap sökücü ve ağrı kesici olarak verilen antibiyotikleri çoğu insan kullanmak istemiyor. Bu yüzden doğal yöntemler aranıyor. İltihap kurutucu bitkiler ise merak ediliyor. İşte doğanın sunduğu ağrı kesici ve iltihap kurutucu 5 bitki...

02.06.2022-12:59 - (Son Güncelleme: 02.11.2023-17:48) Doğal antibiyotikler vazgeçilmez olmaya devam ediyor! İşte bitkisel ağrı kesiciler

Herhangi bir hastalıktan dolayı ağrı kesici ve iltihap sökücü olarak antibiyotikler kullanılmaktadır. Lakin bazı insanlar antibiyotik gibi zararı olabilecek ilaçları kullanmak istememektedir. Bu yüzden yolu doğal bitkilerde aramaktadırlar. Biz de bu haberimizde sizlere ağrı kesici ve iltihap kurutucu 5 bitkiden bahsettik...

 

bitkiler

Ak söğüt kabuğu

Ak söğüt kabuğu aspirin ile benzer özellikler taşır. Kabuğun içinde Salisin adı verilen bir madde vardır. Bunun yanı sıra ağrı kesici özelliğe de sahiptir. Aspirine göre bu kabuğun etkisi daha uzun sürmektedir ve iltihap sökücü bir yanı da vardır. Bu bitkinin çayı demlenip tüketildiği takdirde vücutta oluşan tüm iltihapları kurutur.

Fesleğen

Kokusuyla da bildiğimiz ve çoğumuzun evinde eksik olmayan fesleğenler iltihap ile savaşmada bir numaradır. Bu bitkinin kendine has tadının ve kokusunun olmasının nedeni içerisinde bulunan öjenol maddesidir.

Cayenna biberi

Bu biberin içinde bulunan kapsaisin maddesi diğer iltihap ve artrit hastalıkları ile alakalı olan COX-2 isimli enzimi yok eder. Çoğu hastalığın tedavisinde bu biber kullanılmaktadır. İltihap kurutucu özelliği ile de oldukça çok tavsiye edilmektedir.

Ceviz

Yapılan bazı araştırmalara göre gün içerisinde 50 gram ceviz tüketimi kişinin vücudunda iltihap olduğunu gösteren CRP maddesinin azalmasına yarar. CRP maddesi yüksek çıktığı takdirde kalp hastalıklarına yol açabilmektedir. Bu yüzden ceviz tüketimi kalp hastalıklarının da önüne geçer.

Ispanak

Evlerin vazgeçilmez yemeklerinde olan ıspanak içinde de iltihap kurutucu antioksidanlar ve bol miktarda E vitamini bulunmaktadır. Bu sebzenin içinde bulunan bir başka madde ise alfa-lionelik (ALA) adlı asit maddesidir. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal