Zerdeçal sabunu faydaları nelerdir? Zerdeçal sabununun kullanımı ve etkileri

Her derde deva ürünlerden olan zerdeçal sabununun faydaları nelerdir? İşte zerdeçal sabununun kullanımı ve mucizevi etkileri hakkında bilmeniz gerekenler.

02.06.2022-12:26 - (Son Güncelleme: 02.06.2022-12:26) Zerdeçal sabunu faydaları nelerdir? Zerdeçal sabununun kullanımı ve etkileri

Altın baharat ya da hint safranı… Halk arasında bu şekilde bilinir zerdeçal sabunu. Son derece doğal bir içeriğe sahip olan zerdeçal Orta Amerika ve Asya bölgelerinde yetişiyor. Genellikle baharat olarak tüketilmekte olan zerdeçal, sabun olarak kullanıldığında da binbir türlü şifaya sahiptir.

Zerdeçal sabunu ne işe yarar?

Kişisel cilt bakım ürünü olarak sıklıkla tercih edilmekte olan zerdeçal sabunu, saç bakımları ve çeşitli cilt rahatsızlıklarında oldukça etkilidir. Son derece zengin bir içeriğe sahip olan zerdeçal sabunu, alternatif tıp alanında da öneriliyor.

Zerdeçal sabununun faydaları nelerdir?

Zerdeçal sabunu hem kişisel bakım hem de çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılıyor. Zerdeçal sabununun kullanıldığı başlıca alanlar;

Cildinizi temizler,

Cilt yüzeyindeki gözenekleri temizler,

Sivilce, akne veya siyah noktaları yok eder,

Cildinizi onarır,

Cildinizi gençleştirir,

Cildinizin mat görünümünü giderip daha parlak olmasına yardımcı olur,

Cildi genç ve dinamik tutar,

Yüksek yağı ortadan kaldırır,

Cilt tonunu eşitler,

Yaşlanma belirtisi olarak da görülebilen kırışıklıkları önler,

Yağlı saç tipine sahip olanların yağlanma sorununu giderir,

Saç derisini bakterilere karşı korur,

Saç dökülmesini önler,

Tüm vücutta kullanılabilir.

Zerdeçal sabunu kullanımı

Zerdeçal sabununu eğer tüm vücudunuza uygulayacaksanız, lif kullanımı öneriliyor. Saçlarınıza kullanmadan önce saçlarınızı tamamen ıslatın. Sabunu iyice köpürttükten sonra saç derinize uygulayın. Saç tellerine yavaşça uygulayıp beş dakika süreyle yedirip bolca suyla durulayın. Yüzünüze kullanırken sabah ve akşam uygulama yapabilirsiniz. Sabunu cilde uygulamadan önce makyajdan arındırmalısınız. Temiz ve ıslak cilde uygulamalısınız. Sabunu kullanmadığınız zamanlardaysa serin yerlerde muhafaza etmelisiniz.

Zerdeçal sabununun kullanılabileceği cilt tipleri

Zerdeçal sabunu özellikle de yağlı ciltlerde kullanılır. Yağlı ciltlerde kullanıldığında sebum oluşumunu kontrol altına alır. Ciltte oluşabilen ve istenmeyen akne sorunlarını giderir. Ciltte meydana gelebilecek akne sorunlarını gideren zerdeçal sabunu; kuru, karma veya çeşitli rahatsızlıkları bulunan kişilerce de tercih edilebilir. Nem oranını dengeleyen bu ürün, kuru ciltlerin de yumuşak bir yapıda olmasına yardımcı olur. Özellikle de yağlı saçlarda etkili olan bu ürün, aşırı yağlanma ile buna bağlı olarak istenmeyen problemleri giderir.

Zeynel Abidin Barut
zeynelbarut@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal