Chernobyl Dizi Konusu Nedir?

Ukrayna'da meydana gelen insanlık tarihinin en büyük felaketlerinden Çernobil, Chernobyl dizisi ile tekrar gündeme geliyor. Peki, Chernobyl kaç sezon?

07.05.2021-17:57 - (Son Güncelleme: 10.09.2021-13:25) Chernobyl Dizi Konusu Nedir?

Hem izleyenleri derinden etkileyen hem de insanları bu felaket üzerine düşünmeye sevk eden dizi tarihi açıklamaya çalışması bakımından önemli bir görevi üstleniyor. Chernobyl dizisi Çernobil felaketine dair çekilen pek çok dizi ve film arasında farklı kurgusu ile izlenmesi gereken bir yapım olarak ön plana çıkıyor.

CHERNOBYL DİZİ KONUSU NEDİR?

Chernobyl, tarihe en kötü insan yapımı olan felaketlerden biri olarak kara harflerle geçen Çernobil nükleer santral patlamasının gerçek hikayesini kurgulaştırarak ekranlara taşıyor. Dizi içerisinde Avrupa'da önceden tahmin edilemeyen bu ürkütücü ve korkutucu felaketin meydana gelmesi sonrasında bu felaketten Avrupa'yı kurtarmak için büyük bir çaba ile kahramanca mücadele eden cesur yürekli kadın ve erkeklerin başlarından geçen çeşitli olaylar ekran karşısında izleyiciler ile buluşuyor.

Mini dizi olarak ifade edilen Chernobyl, 1986 Nisan ayı içerisinde Sovyet Ukrayna'da yaşanan nükleer santral felaketinin insanı üzen sonuçlarını merkezine alıyor. Çernobil felaketinin nasıl ve niçin oluştuğunu anlatmaya çalışan sevilen dizi, hala akıllara takılan bazı soruların cevaplarını açıklamaya çabalıyor. 

Çernobil dizisi, büyük ölçüde Belaruslu Nobel ödülü alan ünlü yazar Svetlana Aleksiyeviç'in Çernobil'den Sesler isimli kitabından okuyucuları ile paylaşmış olduğu Pripyat halkının anılarına dayanıyor.

CHERNOBYL KAÇ SEZON KAÇ BÖLÜM?

IMDB'de kısa sürede 10 üzerinden 9,4 puan alan mini dizi Chernobyl tek sezon halinde izleyicilerinin karşısına çıktı. Yapımcının kararına göre Çernobil ikinci sezon devam etmeyecek ve 5 bölümlük bir mini dizi olarak sonlanmış durumda. Dizinin gösterim süresi ise ortalama 60-72 dakika aralığında seyrediyor.

CHERNOBYL DİZİSİ YÖNETMENİ VE SENARİSTİ KİM?

Çernobil felaketi ve yarattığı duygusal karmaşa dokunaklı bir şekilde dizide bulunuyor. Dizinin yönetmen koltuğunda başarılı yönetmen Johan Renck oturuyor. Chernobyl dizisinin senaristi ise Craig Mazin.

CHERNOBYL DİZİSİ OYUNCULARI

Dizinin oyuncu kadrosunda yer alan oyuncular ve canlandırdıkları karakterler şöyle: 

Jared Harris: Valery Legasov

Emily Watson: Ulana Khomyuk

Stellan Skarsgard: Boris Shcherbina

Jessie Buckley: Lyudmilla Ignatenko

Adam Nagaitis: Vasily Ignatenko

Paul Ritter: Anatoly Dyatlov

Sam Troughton: Aleksandr Akimov

Robert Emms: Leonid Toptunov

Adam Lundgren: Vyacheslav Brazhnik

Karl Davies: Viktor Proskuryakov

Jay Simpson: Valery Perevozchenko

Billy Postlethwaite: Boris Stolyarchuk

Adrian Rawlins: Nikolai Fomin

Con O'Neill: Viktor Bryukhanov

Donald Sumpter: Zharkov

Barry Keoghan: Pavel

Alex Ferns: Glukhov

Ralph Ineson: Nikolai Tarakanov

Mark Lewis Jones: Vladimir Pikalov

Michael Colgan: Mikhail Shchadov

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal