Çerkez Tavuğu Tarifi

Tavuk ile hazırlanan neredeyse ana yemek bile olabilecek çerkes tavuğu bilhassa davet sofralarına çok yakışıyor. Sizler için çerkes tavuğu tarifini derledik. Detaylar haberimizde...

29.04.2020-10:13 - (Son Güncelleme: 14.09.2021-16:05)

Tavuk ile hazırlanan neredeyse ana yemek bile olabilecek çerkes tavuğu bilhassa davet sofralarına çok yakışıyor. Sizler için çerkez tavuğu tarifini derledik. Afiyet olsun...

ÇERKEZ TAVUĞU TARİFİ

Tavuk İçin:

- 1 adet haşlanmış bütün tavuk

- 5 su bardağı su

Harcı İçin:

- 3 diş sarımsak

- 1 çay kaşığı tuz

- 1,5 su bardağı ceviz içi

- 4 dilim bayat ekmek içi

- 1,5 su bardağı tavuk suyu

- 1/2 çay kaşığı karabiber

Üzeri İçin (arzuya göre):

- 2 yemek kaşığı sıvı yağ

- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Hazırlanışı: Sarımsakları tuz ile havanda dövün ardından ayıklanmış ceviz içlerini katıp havanda dövme işlemine devam edin. Tavuk suyu ile ufalanmış bayat ekmek içlerini yumuşatın. Yumuşayan ekmek içleri ile sarımsaklı ceviz karışımını ekleyerek karıştırın. Sonrasında karabiber ilave edin. Kemik ve derilerini ayıklamış olduğunuz haşlanmış tavuğu didikleyin. Tavuk etini, cevizli karışımı ve ekmekleri harmanlayın. Harmanlanan çerkez tavuğunu bir servis tabağına aktarıp isteğe göre küçük bir tavada kızdırdığınız sıvı yağa toz kırmızı biber ekleyerek tavuğun üzerinde gezdirin. 

YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal