Limonlu kür nasıl yapılır? En çabuk zayıflatan kür tarifi

Limonlu suyuna patlıcan ekleyerek bu karışımı sabahları içerseniz patlıcan ile limon suyunun mucizevi etkilerinden yararlanmış olursunuz. Peki, patlıcanı limon suyunun faydaları nedir, ne işe yarar? Detaylar haberimizde…

19.03.2022-09:23 - (Son Güncelleme: 19.03.2022-09:23)

Limonlu suyun faydalarını bilmeyen yoktur. Her derde deva limon suyunu çok daha faydalı bir hale getirebileceğinizi biliyor muydunuz? Limon suyuna patlıcan ekleyerek hem limonun hem de patlıcanın yararlarından faydalanabilir, şifa bulabilirsiniz. 

Peki, limonlu patlıcan suyu nasıl hazırlanır? İşte o mucizevi kür… 

Kür için gerekli olan malzemeler;

- 2 orta boy patlıcan

- Bir buçuk bardak sıkılmış taze limon

- Bir litre su

İlk olarak patlıcanları iyice yıkayın ardından da bir tencereye koyarak üzerine bir litre suyu boşaltın. Suyun koyulaşmaya başlamasından ardından ocaktan alarak limon suyuna ekleyin. İyice çalkalayın ve sabah aç karnına bir bardak tüketin.


Limonlu patlıcan kürünün faydaları

- Limon ve patlıcanı beraber tüketirseniz kalp hastalıklarını önleyebilirsiniz. Ayrıca bu ikili, kötü kolesterolü ortadan kaldırmak için de birebirdir.

- Limonlu patlıcan suyu eklem iltihaplanmasını önlemek adına oldukça etkili bir yöntemdir. Karışım toksinleri idrar yoluyla atarak aynı zamanda böbrek ve mesaneyi de temizlemektedir.

- Limonlu patlıcan suyu sinir hücrelerini yatıştırmaya da fayda sağlamakta, ruhsal rahatsızlıkların yaşanma riskini önemli ölçüde önlemektedir.

- Limonlu patlıcan suyu bireyin hayat kalitesini artırır ve daha dinç olunmasını sağlar. 

- Limonlu patlıcan suyunun en etkili yararı ise vücuttaki yağ yakımını hızlandırmasıdır. Bu sayede kilolara hızlıca veda edebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal