Keçiboynuzu kürü neye iyi gelir, faydaları nelerdir, nasıl yapılır? Öksürüğü anında kesen keçiboynuzu kürü tarifi

Keçiboynuzu kürü zararlı toksinleri akciğerlerinizden uzaklaştırarak tertemiz hale getirir. Birçok faydası bulunan bu kür, akciğerler için doğal bir ilaç özelliği taşımaktadır. Öksürüğü anında yok eden bu mucizevi kür ile birçok derdinize deva bulabilirsiniz. Antibiyotik zengini olan keçiboynuzu kürü, vücuttaki ödemleri de yok etmektedir.

07.03.2022-09:00 - (Son Güncelleme: 07.03.2022-09:28)

Keçiboynuzu, şeker yerine kullanılan çok şifalı bir bitkidir. Keçiboynuzu veya diğer ismiyle harnup, baklagiller ailesindendir. Keçiboynuzu Akdeniz ikliminin mevcut olduğu yerlerde doğal olarak yetişmektedir. 

Keçiboynuzundan yapılan keçiboynuzu kürü, akciğeri temizlemek için sıklıkla kullanılır. Keçiboynuzu kürü öksürüğe karşı da oldukça faydalıdır. 

Keçiboynuzu kürünün faydaları 

Keçiboynuzu neye iyi gelir?

- Keçiboynuzu kürü akciğerlerde meydana gelen ödemi atar.

- Keçiboynuzu kürü iyi bir balgam söktürücüdür, balgam sorunu için doğal bir ilaçtır.

- Keçiboynuzu kürü solunum hastalıklarına karşı mucizedir keçi boynuzu kürü astımı tedavi edebilir. 

- Keçiboynuzu kürü bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücudu koruma çemberine alır.

- Keçiboynuzu kürü diş ve diş eti sağlığı açısından oldukça faydalıdır.

- Keçiboynuzu kürü kolesterolü düşürmektedir.

- Antioksidan ve antibiyotik zengini olan keçiboynuzu,  soğuk algınlığına, gribe ve öksürüğe iyi gelmektedir. 

Akciğer sağlığı için keçiboynuzu kürü 

Keçiboynuzu kürü için malzemeler:

- 6 veya 7 adet keçiboynuzu

- Yarım litre içme suyu

Keçiboynuzu kürü nasıl yapılır?

Keçiboynuzu kürünün hazırlanışı için; 7 adet keçiboynuzu kaynamakta olan yarım litre suya parçalara ayırıp atın. Ağzı kapalı konumda 6 dakika süreyle kaynatın. Kaynama bitince 15 dakika demlenmeye bırakın. Demlendikten sonra başka bir kabın içine süzerek koyun. Kürü soğutun. Bu kürün üçte biri sabah aç karnına, üçte biri öğlen aç karına, son kalan kısmı ise gece yatmadan önce içilir. Küre yedi gün boyunca ve her gün devam edilir. İkinci haftadan sonraysa haftada dört gün içilir. Akciğerlerdeki ödem yok olana kadar küre devam edilir.

Öksürük kesen keçiboynuzu kürü

Keçiboynuzu kürü tarifiÖksürüğü kesen keçiboynuzu kürü için ihtiyacınız olan şey; keçiboynuzu pekmezi ve limondur. Bir kaşık keçiboynuzu pekmezinin içerisine birkaç damla limon sıkıp bunu her sabah kahvaltıdan önce tüketin. Bu kürü tükettikten sonra kahvaltı yapmak için en az 5 dakika süresince bekleyin. Öksürük kesen keçiboynuzu kürünü 1 ay boyunca her gün düzenli olarak tüketin. Bu kür öksürüğü kesmenin yanı sıra hastalıklara karşı da güçlü bir savunma yaparak, koruyucu bir özellik taşımaktadır. Boğazınızda aşırı tahriş mevcut ise pekmez içine ılık tereyağı da ekleyebilirsiniz. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal