Brüksel lahanasının faydaları nelerdir, hangi vitaminleri içerir, neye iyi gelir? Vitamin deposu zeytinyağlı Brüksel lahanası tarifi

Kış mevsiminde sofralara şifa getiren Brüksel lahanası ile bağışıklık sisteminizi koruyarak hastalıklara karşı koruyucu bir kalkan oluşturabilirsiniz. Vitamin yönünden zengin olan Brüksel lahanası kemiklere karşı da koruyucudur. Brüksel lahanasının en faydalı özelliklerinden biri de kanser hücrelerine geçit vermemesidir.

09.04.2022-16:00 - (Son Güncelleme: 09.04.2022-16:57)

Brüksel lahanası turpgiller familyasına ait bir sebzedir. Kış mevsiminde sofralara şifa getiren Brüksel lahanası ile bağışıklık sisteminizi koruyarak hastalıklara karşı koruyucu bir kalkan oluşturabilirsiniz. 

B1, B6, C, E ve K vitaminleri bakımından oldukça zengin olan Brüksel lahanası folat, beta karoten, lif, manganez, potasyum, demir, fosfor, magnezyum, bakır, kalsiyum ve omega 3 yağ asitlerini de içermektedir. 

- Brüksel lahanası içerdiği C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini desteklemektedir.

-  K vitamini deposu olan Brüksel lahanası bu vitamin ile kemikleri güçlendirmektedir.

- Brüksel lahanasının en yararlı faydası hücreleri kansere karşı korumasıdır.

- Brüksel lahanası iltihap ile mücadele de önemli bir rol üstlenmektedir. 

Kalp sağlığı için şifa kaynağı!

- Kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltan Brüksel lahanası kalp dostu bir sebze olarak uzmanlar tarafından sık sık önerilmektedir.

- Brüksel lahanası beta- karoten içermektedir bu sayede de göz sağlığına karşı koruyucu bir etkisi vardır. Göz ile ilgili sağlık sorunları olan bireylerin Brüksel lahanasını tüketmesi önerilmektedir.

Brüksel lahanasının faydaları nelerdir?

- Brüksel lahanası gebelik süreci için tavsiye edilen besleyici bir sebzedir. Hamile kadınların beslenme programlarında yer bulmaktadır. Anne ve bebek sağlığı için önerilmektedir.

- Metabolizmayı hızlandıran Brüksel lahanası kilo verme sürecini hızlandırır.

Zeytinyağlı Brüksel lahanası tarifi

Zeytinyağlı Brüksel lahanası malzemeleri:

- 1 paket Brüksel lahanası

- 1 büyük kuru soğan

- 1 havuç

- 1 patates

- 4 diş sarımsak

- 1 yemek kaşığı salça

- Zeytinyağı

- Tuz

- Karabiber

- 1 su bardağı kaynar su

İlk olarak lahanaların dış yapraklarını temizleyerek sirkeli suda bekletin ardından soğanları yarım ay şeklinde doğrayarak zeytinyağında soteleyin sonrasında sarımsakları ikiye bölerek ekleyin havuçları ekleyin ve 5 dakika daha kavurun. Patatesleri ve lahanaları ilave ederek 10 dakika daha kavurun. Soteleme işlemini yüksek ateşte yapın ki sebzeler sulanıp rengini kaybetmesin. Salça ekleyip tuz ve karabiberi ilave edin. Kaynar suyu ekleyerek kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Bu tarif için 10 dakika kadar yeterli ılık bir şekilde servis edebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal