Mor Patatesin Faydaları Nelerdir?

Ana vatanı Güney Amerika olan, yüksek besin değerlerine sahip 'ilk mor' isimli mor patates faydaları ile kişi sağlığına olumlu katkılar sunmaktadır. Mor patatesin faydaları nelerdir? Detaylar haberimizde...

14.05.2018-16:14 - (Son Güncelleme: 11.02.2022-09:32)

Ana vatanı Güney Amerika olan, yüksek besin değerlerine sahip 'ilk mor' isimli mor patates faydaları ile kişi sağlığına olumlu katkılar sunmaktadır.

Mor renkli patatesler, içerdiği antioksidan ve yüksek besin değerleri ile Avrupa'da yaygın bir şekilde tüketilmektedir. Mor patates, tatlı patates gibi tatlı bir tada sahiptir. Bu yüzden mor patates 'mor güç' olarak da bilinmektedir. 

Mor patates diğer patateslere oranla 4 kat daha fazla antioksidan içermektedir. Mor patates ayrıca B vitamini, C vitamini, lif, protein ve potasyum bakımından da oldukça zengin bir gıdadır.

Potasyum açısından diğer patateslere oranla çok daha zengin olan mor patatesler kalp krizi geçirme ihtimalini bir hayli düşürmektedir. 

MOR PATATES TANSİYON DENGELİYOR MU?

Yapılan bilimsel çalışmaların sonuçlarına göre, mor patatesin tansiyonu dengeleyici bir özelliği bulunduğu ispatlanmıştır.


İyi bir lif kaynağı olan mor patates sindirim sisteminin düzene girmesini sağlamaktadır. Sindirim sisteminin düzenli çalışması için mor patates tüketimi önerilmektedir. 

HER DERDE DEVA!

Karaciğer dostu olarak bilinen mor patates, içerdiği vitamin ve minerallerden dolayı karaciğer sağlığını korumaya yardımcı bir gıdadır.

İyi bir antioksidan deposu olan mor patates yaşlanma karşıtı bir etki sunarak hücrelerin yaşlanma hızını bir hayli yavaşlatmaktadır.

Anti-kanser ürünü olarak tanımlanan mor patatesin birçok kanser türüne karşı koruyucu özellik taşıdığını ispatlanmıştır.


Mor patatesin lif oranı yüksek olduğu için tokluk hissi sağlamaktadır. Mor patates, tokluk hissi yaratır. Bu sayede de kilo vermeye yardım olur.

Mor patates, nişasta ve karbonhidrat içerdiği için iyi bir enerji kaynağıdır.

MOR PATATES PÜRESİ NASIL HAZIRLANIR?

Mor patates püresi için:

- 3 adet mor patates

- 1 kutu krema

- 50 gram tereyağı

- Tarçın

- Kakule

- Tuz

- Ceviz

Mor patatesi hazırlamak için; ilk olarak mor patatesleri güzelce yıkayarak kabuklarını soyun ardından da mor patatesleri büyükçe bir tencerede haşlayın. Sonrasında haşlanan patatesleri ezin. Ezmiş olduğunuz patateslerin üzerine krema, tereyağı, tuz, kakule ve tarçını ekleyerek güzelce karıştırın. Servis aşamasında pürenizi taze yeşillikler ve ceviz ile süsleyebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal