Yozgat yöresine ait olan Pezzik Cacığı diğerlerine nazaran daha az bilinen bir meze tarifi... Pancar ve bulgurun başrollerde olduğu bu yöresel lezzeti favorilerinize ekleyeceksiniz. Şimdiden afiyet olsun…
Malzemeler
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 1/2 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet közlenmiş kırmızıbiber
- 1 adet pancar (haşlanmış suyu ile birlikte)
- 4-5 yemek kaşığı çırpılmış yoğurt
- 1 avuç doğranmış maydanoz
- Pancarları haşlayın ve suyu ile birlikte bekletin.
- Ayrı bir tencerede zeytinyağıyla soğanı yumuşayana kadar kavurun.
- Kavurduğunuz soğana bulguru da ekleyerek kavurma işlemine devam edin. Yaklaşık 2 dakika sonra salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
- Közlenmiş ve doğranmış kırmızı köz biberleri de ekledikten sonra haşlandıktan sonra küçük doğranmış pancarları ve haşladığınız suyundan üzerini kapatacak kadar ekleyin.
- Bulgurlar pancarın suyunu çektikten sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Servis etmeden önce üzerine çırpılmış yoğurt ve doğranmış maydanoz ekleyip sevdiklerinizle afiyetle tüketin.