Celal Şengör’e Karadeniz tepkisi: Saçmalama hakkını kullanıyor

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kutoğlu, Celal Şengör’ün Karadeniz’deki gazların sonunda patlayacağı şeklindeki sözlerine tepki göstererek, ‘’Saçmalama hakkını kullanıyor’’ ifadelerini kullandı.

25.02.2024-12:56 - (Son Güncelleme: 25.02.2024-12:56)

Deprem uzmanı Prof. Dr. Celal Şengör, Karadeniz hakkında yaptığı açıklamalar sebebiyle sosyal medyada gündem olmuştu. Şengör’ün sözlerine Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Kutoğlu’ndan tepki geldi.

Karadeniz patlayacak demişti

Yer bilimci Celal Şengör, katıldığı KAFA TV programında Karadeniz ve çevresini ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu. Karadeniz'de meydana gelen oksijen azalmasına dikkat çeken Şengör, gazlar nedeniyle Karadeniz'in sonunda patlayabileceğini ifade etti.

"Karadeniz'in içinde biriken gazlar zamanla artış gösteriyor. Bu gazlar, sonunda Karadeniz'in yüzeyine çıkarak patlamaya neden olacak. Bu durum, 60 kilometre çevresindeki yaşam alanında oksijen soluyan canlıların hayatta kalma şansını ortadan kaldıracaktır."

Karadeniz patlayacak Celal Şengör

Yer bilimci Celal Şengör'ün yaptığı açıklamalara göre, Karadeniz'in potansiyel bir patlaması, ciddi endişelere yol açtı. Şengör, olası bir patlamanın İstanbul dahil birçok şehri etkileyeceğini ve patlamanın gaz seviyesi ile ilgili olduğunu vurguladı.

Şengör, "Karadeniz ne zaman patlayacak?" sorusuna şu şekilde cevap verdi: 

"Son 100 yılda 200 metreden 180 metreye kadar indi. Oksijenli kısım giderek azalıyor. Ne zaman patlar, onu bilmiyorum. Ben bunu incelemedim. Birkaç yüzyıl sonra patlayabilir."

Saçmalama hakkını kullanıyor

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Kutoğlu, Şengör'ün açıklamalarına tepki göstererek şunları söyledi: "Karadeniz'in patlayacağı falan yok, merak etmeyin. Celal Hoca şöhretin verdiği saçmalama hakkını kullanıyor sadece. Bilim insanlarında ilerleyen yaşlarda çok görülen bir durumdur." (Kaynak: Pusula Gazetesi)

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal