Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İsrail’e sert tepki: ‘’Bir avuç toprak parçasına sıkışan Gazzeliler katlediliyor’’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada İsrail’e sert tepki göstererek, "Batılı güçlerin koşulsuz desteğini arkasına alan İsrail yönetimi bir avuç toprak parçasına sıkıştırdığı Gazzelileri acımasızca katlediyor." dedi.

25.02.2024-11:14 - (Son Güncelleme: 25.02.2024-11:14)

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Enformasyon Bakanları Olağanüstü Toplantısı'na video mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada İsrail’e sert tepki göstererek, "Batılı güçlerin koşulsuz desteğini arkasına alan İsrail yönetimi bir avuç toprak parçasına sıkıştırdığı Gazzelileri acımasızca katlediyor." diye konuştu.

Filistin topraklarında çok büyük vahşet yaşanıyor

AA’da yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze'de ve İsrail'in işgal altındaki Filistin topraklarında 7 Ekim'den beri büyük vahşet yaşandığını söyleyerek şöyle devam etti:

"Batılı güçlerin koşulsuz desteğini arkasına alan İsrail yönetimi, bir avuç toprak parçasına sıkıştırdığı Gazzelileri acımasızca katlediyor. Bugüne kadar 30 binden fazla Filistinli kardeşimiz hunharca şehit edildi, 70 binden fazlası da yaralandı. İsrail'in katlettiği Gazzelilerin büyük çoğunluğunu çocuklar, kadınlar ve yaşlılar oluşturuyor. İsrail işgal güçleri sadece masum sivilleri değil, aynı zamanda sahadaki gerçekleri dünyaya duyurmaya çalışan basın mensuplarını da hedef alıyor. Özgür basının sesini kesmek amacıyla İsrail'in katlettiği medya mensubu sayısı da 100'ün üzerindedir."

İsrail'in yıldırma, korkutma, susturma politikalarına rağmen gazetecilerin her türlü riski göze alarak Gazze halkına ve gerçeğe karşı görevlerini yerine getirdiğini belirten Erdoğan, "Filistinli mazlumların sesi soluğu olan tüm cesur gazetecileri selamlıyor, vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyorum." 

Cumhurbaşkanı Erdoğan

İsrail dezenformasyon faaliyetlerini hızlandırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in küresel basın kuruluşlarındaki etkisini kullanarak eş zamanlı olarak dezenformasyon faaliyetlerini hızlandırdığını belirterek şunları söyledi:

"İsrail, işlediği savaş ve insanlık suçlarını örtmek amacıyla gerçekleri çarpıtmak ve propaganda dahil her yolu kullanmaktadır. Tarafgir haberlerle Batılı medya organları, İsrail'in propaganda makinasının işlemesine katkı sunmuşlardır. Bu durum karşısında İslam ülkeleri olarak sorumluluklarımızdan biri, yalanın hakikati perdelemesinin önüne geçmektir. Gazzeli kardeşlerimize yönelik barbarlıkların kayıt altına alınması, duyurulması ve İsrail'in dezenformasyon çabalarının engellenmesi en önemli görevlerimiz arasındadır. 'Filistin topraklarında gazetecilere ve medya kuruluşlarına yönelik dezenformasyon ve saldırılar' başlıklı toplantının buna vesile olacağına inanıyorum."

Erdoğan, toplantının düzenlenmesine katkı sağlayanları tebrik ederek, "Rabb'im Filistinli kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun." dedi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal