Meclis seçim öncesi son toplantılarını yapıyor: Bu hafta hangi konular gündemde?

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), yeni haftada yargı paketini gündeminin ilk sırasına alacak. 27 Şubat’ta başlayacak olan görüşmeler seçim öncesi yapılacak olan son görüşmeler olacak. İşte detaylar…

25.02.2024-10:49 - (Son Güncelleme: 25.02.2024-10:49)

Meclis’in bu haftaki gündeminde kritik konular var. Adli para cezaların artırılması, emekli bayram ikramiyesi, 8’inci Yargı Paketi gibi önemli başlıkların görüşüleceği TBMM’de ilk sırada yargı paketinin yer alması bekleniyor.

Bu hafta hangi konular gündemde?

Akşam’da yer alan habere göre; Yeni kanun teklifine göre, 'makul sürede yargılanma hakkının ihlali' iddiaları ve 'haksız tutuklama' durumları için Anayasa Mahkemesi'ne başvurmadan önce Tazminat Komisyonu'na başvurulması öngörülüyor. Kanun yolu başvuru sürelerindeki karışıklık giderilerek, itiraz, istinaf ve temyiz başvurularında süre 2 haftaya indirilecek.

Meclis gündem

Adli para cezalarında da önemli değişiklikler getiren paketle bir günlük adli para cezasının alt sınırı 100 lira, üst sınırı ise 500 lira olarak belirlenecek. Ayrıca, hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararlarına itiraz hakkı da sağlanacak. 'Terör örgütüne yardım etme' suçu da Türk Ceza Kanunu'nda ayrı bir madde olarak yer alacak.

Meclis'te gündemde olan teklifte, emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında ödenecek ikramiyenin 3 bin liraya çıkarılmasına yönelik düzenleme yer alıyor. Ayrıca, siyasi partiler, 31 Mart seçimleri öncesinde son grup toplantılarını gerçekleştirecek. Parti liderleri, önemli mesajlarını grup kürsülerinden vatandaşlara iletecekler. Genel Kurul çalışmalarının tamamlanmasının ardından Meclis, milletvekillerinin seçim çalışmalarına katılabilmeleri için bir süreliğine faaliyetlerine ara verecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal