Cedi Osman: Burada Olmak Çok Önemli Bir Tecrübe

NBA ekiplerinden Cleveland Cavaliers forması giyen milli basketbolcumuz Cedi Osman, play-off serisini değerlendirdi.

25.04.2018-14:31 - (Son Güncelleme: 25.04.2018-14:31) Cedi Osman: Burada Olmak Çok Önemli Bir Tecrübe

NBA play-off'ları serisinde Indiana Pacers'a karşı konferans yarı finali mücadelesi veren Cavaliers'ın Türk basketbolcusu Cedi Osman, NBA Avrupa organizasyonuna açıklamalar yaptı.

Play-offlarda durumun 2-2 olduğu seride Pacers karşısında ilk ve üçüncü karşılaşmada forma şansı bulan Cedi, "Bir çaylak olarak, play-off'larda olmak ve özellikle şampiyon bir takımda forma giymek benim için çok önemli bir tecrübe. Pacers’a karşı zorlu bir mücadele içerisindeyiz ama burada olmak benim açımdan çok iyi bir tecrübe." değerlendirmesinde bulundu.

“SERT OYUNA ALIŞKINIM”

Normal sezonda oynanan oyunla play-off'larda oynanan oyunun değişkenlik gösterdiğini belirten milli oyuncu, "Burada oyunun zor ve sert olduğunu gördüm. Hakemler oyunun bu şekilde oynanmasına izin veriyorlar. Ama dürüst olmak gerekirse, THY Avrupa Ligi'nde oynarken de bu kadar sert bir oyun vardı ve orada da çok fazla faul yapılıyordu. O yüzden buna alışkınım, diyebilirim." yorumunu yaptı.

“FURKAN VE ERSAN’A KARŞI OYNAMAK ÇOK KEYİFLİ”

Cedi Osman, NBA’de Philadelphia 76ers takımında oynayan Türk oyuncular Furkan Korkmaz ve Ersan İlyasova ile rakip olmalarına ilişkin ise, "Ersan ile birkaç kez normal sezonda karşı karşıya oynadım. Birbirimizi savunuyorduk. Başka bir Türk oyuncuya, milli takımda birlikte oynadığınız birine karşı oynamak gerçekten çok güzel bir duygu. Ayrıca sezon boyunca Furkan'a karşı oynadım ve birbirimizi savunduk. Onlarla karşılıklı oynamak her zaman çok keyifli." ifadelerini kullandı.

Cedi, NBA'de forma giymeyi hayal eden Türk basketbolculara ilham kaynağı olduğunu hissedip hissetmediği sorusuna "Evet kesinlikle hissediyorum. Özellikle ben ve Furkan için geçerli. Tabii ki Ersan için de geçerli çünkü çok uzun süredir NBA'de oynuyor ve halen çok iyi işler çıkartıyor. Umarım Furkan ve ben de burada daha iyi işler çıkarırız ve Türkiye'deki gençlerin burada oynamayı daha çok istemelerini sağlarız." şeklinde yanıt verdi.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal