Cebimizdeki Tehlike! Paranızdan Olabilirsiniz

Son dönemlerin en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp kullanıcılarının dikkat etmesi gereken FMWhatsapp isimli yeni bir sürümü keşfedildi.

08.09.2021-15:05 - (Son Güncelleme: 08.09.2021-15:05) Cebimizdeki Tehlike! Paranızdan Olabilirsiniz

Dünyada ve son zamanlarda en çok kullanılan mesajlaşma platformlarından biri olan WhatsApp her geçen gün farklı bir sorunla karşı karşıya kalıyor. Bu sorunlardan birisi de WhatsApp platformunun kötü amaçlı bir sürümünün geliştirilmesi oldu. FMWhatsapp adlı uygulama bu uygulamlardan biri. Kullanıcılar daha fazla seçenek sunan bu kötü amaçlı sürümlere yöneliyor ve bu da beraberinde kötü sonuçlar doğuruyor. Bununla birlikte ise kötü amaçlı kod dağıtan dolandırıcılar meydana geliyor. 

SADECE BİR SÜRÜM DEĞİL

FMWhatsapp adlı kötü amaçlı sürümü indirenler sadece bir sürüm indirdiklerini düşünüyorlar fakat bu sadece bir sürüm değil büyük problemlere karşı bir yol açıcı olarak düşünülebilir. 

YASA DIŞI HAREKETLERE SAVUNMAZSIZ BIRAKIYOR

Bu sürüm ile kullanıcıların verileri toplanıyor. Sonrasında truva atlarından biri cihaza indiriliyor. Daha sonrasında ise uygulama kullanıcılarına kendi istekleri dışında bağımsız olarak reklamlar ve ücretli abonelikler yaptırıyor. Hatta kullanıcıları yasa dışı hareketlere karşı savunmasız bırakıyor. 

UYGULAMALARI RESMİ MAĞAZALARDAN YÜKLEYİN

Kaspersky Güvenlik Uzmanı Igor Golovin güvende olmak için dikkat edilmesi gerekenleri şu şekilde ifade ediyor: ''Uygulamaları yalnızca resmi mağazalardan ve güvenilir kaynaklardan yükleyin. Yüklü uygulamalara hangi izinleri verdiğinizi kontrol etmeyi unutmayın – bazıları çok tehlikeli olabilir. Mobil antivirüs yazılımı yükleyin. Bu yazılım olası tehditleri tespit edecek ve önleyecektir.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal