Bir Kasım'dan İtibaren WhatsApp Çalışmayacak

WhatsApp, önümüzdeki dönemde bazı cihazları desteklemeyi bırakacak. Buna göre, WhatsApp bazı Android ve iOS cihazlarda çalışmayacak.

03.09.2021-12:41 - (Son Güncelleme: 26.10.2021-12:33)

En popüler mesajlaşma uygulaması Whatsapp, 1 Kasım'dan itibaren bazı telefonlarda artık kullanılamayacak hale gelecek. Apple, 1 Kasım'dan itibaren kullanılmayacak telefonları açıkladı. 

Uygulamayı kullanmayı sürdürebilmek adına kullanıcıların uygulamayı destekleyen yeni bir telefon almaktan başka da herhangi bir seçeneği bulunmayacak.

WHATSAPP'IN ÇALIŞMAYACAĞI TELEFON MODELLERİ HANGİLERİ?

Android

Android 4.0.4 ve daha eski sürümlerde çalışan cihazlar, mesajlaşma uygulamasını desteklemeyi sonlandıracak. WhatsApp kullanamayacak bazı popüler Android cihazlar arasında ise şu modeller bulunuyor;

Samsung: Samsung Galaxy SII, Galaxy S3 mini, Galaxy Trend Lite, Galaxy Trend 2, Galaxy Core, Galaxy Ace 2

LG: Lucid 2, Optimus L5 Dual, Optimus L5, Optimus L4 II Dual, Optimus F7, Optimus F5, Optimus L3 II Dual, Best L5 2, Optimus L5 Dual, Optimus L3 II, Optimus L7, 

- Sony Xperia Miro, Sony Xperia Neo L, Xperia Arc S, 

Caterpillar Cat B15, Wiko Cink Five, Wiko Darknight, Lenovo A820 

ve daha fazlası yer alıyor.

IOS 

WhatsApp uygulamasını çalıştırmaya devam edebilmek için minimum gereksinim, iOS 10 ve daha yeni sürümler ile sınırlı olacak. iOS 10'dan daha eski işletim sistemlerinde çalışan herhangi bir iPhone telefon ise 1 Kasım tarihinden itibaren çalışmayacak. iPhone 6S, iPhone 6S Plus, Apple iPhone SE (1. nesil) gibi cihazlar mesajlaşma uygulamasını desteklemeyi sonlandıracak.


WHATSAPP NEDİR?

WhatsApp, akıllı telefonlar için geliştirilmiş olan bir mesajlaşma ve arama uygulamasıdır. Yurt içi ve yurtdışında seyahat ederken yahut bulunduğunuz konumda arkadaşlarınız ve sevdiklerinizle eğer WhatsApp kullanıyorlarsa dilediğiniz gibi mesajlaşabilir, çektiğiniz fotoğrafları ve videoları anlık bir şekilde paylaşabilirsiniz.

WhatsApp eski bir Yahoo! çalışanı olan Biran Acton ve Jan Koum tarafından ABD'de, Kaliforniya eyaletinde bulunan Santa Clara kentinde kurulmuştur. 2014 yılının başlarına gelindiğinde de WhatsApp, Facebook'a 19 milyar dolar karşılığında satış işlemi gerçekleştirilmiştir.

MESAJLAŞMA UYGULAMASI WHATSAPP NASIL KULLANILIR?

WhatsApp uygulamasının kullanılması şu şekilde yapılmaktadır;

- İlk olarak Play Store'a giriş yapın ve ardından da WhatsApp uygulamasını aratınız.

- Daha sonra WhatsApp uygulamasını açıp Hizmet Koşulları'nı kabul ederek sonraki ekrana geçiş yapınız.

- Sonrasında telefon numaranızın doğrulama işlemini yapın.

- Son olarak da adınızı yazın.

Bu biçimde WhatsApp uygulamasının kullanıcılarına sunmuş olduğu pek çok hizmetten faydalanabilirsiniz.

WHATSAP NE İŞE YARIYOR?

WhatsApp Web ile bilgisayar üzerinden de çok rahat bir şekilde mesaj atıp alabilirsiniz. Bilgisayarınızda bulunan fotoğraf, video, belge ve ek olarak ses dosyalarını iletebilir ve indirebilirsiniz. Buna ek olarak WhatsApp uygulaması, SMS mesajlaşma uygulamasına benzer bir biçimde bir kişi ya da bir grupla görüşme başlatabilir ve yine ek bir biçimde çoklu görüntülü sohbet de edebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal