Çaykur Rizespor - Galatasaray Maçına Damga Vuran Ali Palabıyık Kimdir?

Uzun yıllardır Süper Lig'de düdük çalan hakem Ali Palabıyık ile ilgili, ''Ali Palabıyık'ın hakemlik kariyeri nasıl, diğer meslekleri nedir?'' araştırmaları yapılmaktadır.

08.05.2018-20:39 - (Son Güncelleme: 04.10.2021-12:01) Çaykur Rizespor - Galatasaray Maçına Damga Vuran Ali Palabıyık Kimdir?

ALİ PALABIYIK KİMDİR

FİFA kokartlı futbol hakemliği mesleğinin yanı sıra öğretmenlik de yapan Ali Palabıyık, 14 Ağustos 1981 senesinde Ankara’da hayata geldi.

Ali Palabıyık, spora dair ilk olarak futbol alanı merak duydu. Amatör takımlarda oyuncu olarak oynayarak spor kariyerine başladı. Kariyerine başlamasından kısa bir süre sonra kalecilik pozisyonunda görev aldı. Eğitimi ve farklı diğer nedenler sebebiyle 18 yaşına gelemeden amatör futbolculuğu bıraktı. Futbolu bıraktıktan sonra hakemliğe merak saldı. Ardında 2000 senesinde hakemlik kurslarına katıldı.

ALİ PALABIYIK’IN HAKEMLİK KARİYERİ

Ali Palabıyık hakemlik kariyerindeki ilk maçına daha 21 yaşındayken çıktı. 2002 senesinde Yenikent ASAŞ Stadyumunda Gençlerbirliği ile Trabzonspor arasında oynanan PAF Ligi mücadelesinde ikinci yardımcı hakem olarak sahaya çıktı. Bir süre yardımcı hakemlik vazifesinde yer alan Ali Palabıyık, 2003-2004 sezonunda kariyerinin ilk orta hakem mücadeleye çıktı ve maçı başlatma düdüğünü çaldı.

Uzun zaman alt liglerde mücadele eden Ali Palabıyık, kariyerinin ilk Türkiye Süper Lig mücadelesine ise 2004 senesinde Gençlerbirliği ile Ankaraspor arasında oynanan ve Bülent Yıldırım'ın ikinci yardımcı hakemi olarak çıktı.

İlk Süper Lig’de orta hakem olma deneyimini ise 2012 yılında Tevfik Sırrı Gür Stadyumunda Mersin İdman Yurdu ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor arasında oynanan maçta yaşadı.

2015 senesi için açıklanan FIFA kokartlı olacak hakemler arasında ilk kez bulunmuştur.

2015-16 sezonu öncesi Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Ali Palabıyık'ın da aralarında bulunduğu 9 hakem ile ilk kez profesyonel anlamda bir sözleşme imzaladı. Ali Palabıyık ligimizde yönettiği maçlarda çok büyük ses getiren hakemlerden birisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Süper Lig hakeminin yönettiği maçlardaki performansı büyük zaman zaman büyük tartışma konusu oluyor. Süper Lig hakeminin en son Çaykur Rizespor ile Galatasaray'ın 3 Ekim Pazar günü verdiği kararlar büyük tepkilere neden oldu.

ALİ PALABIYIK ÇAYKUR RİZESPOR - GALATASARAY MAÇINA DAMGA VURDU

Süper Lig hakemi Ali Palabıyık son olarak Çaykur Rizespor ile Galatasaray'ın 3 Ekim Pazar günü oynadığı maçı yönetti. Ali Palabıyık'ın yönettiği maç çok büyük tartışmaları beraberinde getirdi. Galatasaray'ın, Çaykur Rizespor'u son saniye golüyle yendiği maç büyük yankı yaparken, maçın hakemi Ali Palabıyık ise eleştiri oklarını üzerine çekti. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal