Çatı Dubleks Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Çatı dubleks dekorasyonu yaparken nelere dikkat edilmeli? Çatı dubleks dekorasyonu nasıl olmalı? Çatı dubleks dekore ederken nasıl bir görünüş elde edilmeli? Çatı dubleks dekorasyonu yaparken esinlenebileceğiniz fikirleri sizler için derledik. Detaylı çatı dubleks dekorasyon fikirleri haberin devamında.

15.06.2020-17:09 - (Son Güncelleme: 15.06.2020-17:07) Çatı Dubleks Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Ayrıca dubleks evlerin çatı katı dekorasyonunda dikkat edilmesi gereken birçok önemli unsur mevcut. Çatı dubleks dekorasyonu yaparken nasıl bir amaç için kullanılacağı veya nasıl bir görünüş istenildiği dekorasyonda değişiklik yaratacaktır. Çatı dubleks dekorasyonu nasıl olmalı sorusu ile ilgili daha detaylı bilgi için haberin devamını okumalısınız.

Çatı Dubleks Dekorasyonunda Nelere Dikkat Edilmeli?

Çatı dubleksler kimi zaman oldukça geniş, kimi zaman ise bir balkon veya bir terası da kapsayabilecek kadar büyüklükte olabiliyor. Bunun yanı sıra çatı dubleksler bazen de sadece giyinme odası ya da çok nadir kullanılan eşyaları depolamak için kullanılabilecek kadar küçük ya da alçak olabilmektedir. Çoğu zaman bu yapıya sahip dubleks evlerin çatı katları için geçerli bir mimari olabilir. Genellikle değişik yapı özellikleri gösteren çatı dekorasyonu hakkında net bir fikir belirtmek hem zor hem de yanlış olabilir. Çatı dubleks dekorasyonu yaparken, çatının nasıl bir yapıya sahip olduğu bu yüzden oldukça önemlidir. Çatı dubleks dekorasyonu yaparken özellikle dikkat edilmesi gerekenler unsurlar;
• Tavan yüksekliği
• Çatı katının hangi cepheye baktığı
• Sahip olduğu teras veya balkonun varlığı
• Yaz veya kış mevsimine göre değişiklik gösterecek ısıtma veya soğutma izolasyonun nasıl yapılması gerektiği gibi birçok hassas nokta mevcut.

Çatı Dubleks Dekorasyonu Nasıl Yapılmalı?

Dubleks evlerin çatı katı dekorasyonu yapılırken hangi amaçlan dekore edileceğinin belirlenmesi gerekir. Eğer dekore edilecek çatı katı depolama veya giyinme odası olacak ise ve küçük bir alan sahip ise her türlü alan tasarrufu yapılmalıdır. Depolama gibi durumlarda kullanılacak küçük çatıları değerlendirmenin en iyi yöntemlerinden biri hazır dolap kullanmak yerine çatı ölçülerinize göre yapılmış ve tavanla eş eğime sahip dolaplar kullanmalısınız. Aynı şekilde alandan tasarruf sağlamak için sürgülü dolap kapağı veya açık raf sistemine sahip yani kapaksız dolaplar da kullanabilirsiniz.

Çatı dubleks dekorasyonu nasıl yapılmalı sorusunun bir diğer cevabını almak için öncelik yine hangi amaçla kullanmak istediğiniz olacaktır. Balkonu veya terası olan ve dinlenmek için değerlendireceğiniz çatı katlarının mobilya seçimlerinize dikkat etmelisiniz. Çok güneşli yaz günlerinde, karlı veya yağmurlu kış günlerinde açık alanda konumlandırdığınız mobilyaların dış etkenlere karşı dayanıklı olmasına özen gösterin. Bunu dışında çatı dubleksi dekorasyonunu yaparken kapalı alanın da verimli, kullanılması için ideal mobilyalar kullanmalısınız. Yer minderleri veya küçük ve estetik koltuklar kullanabilirsiniz. Genel dekorasyon tarzları içerisinde zevkinize hitap eden tarzı belirleyebilirsiniz. Buna göre bohem, rüstik, İskandinav veya diğer tarzlardan oluşacak bir dekorasyon yaratabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal