Cansu Günaydın: 'ABD'de Ülkemi En İyi Şekilde Temsil Edeceğim'

Galatasaray Genç Kız Voleybol Takımı sporcusu Cansu Günaydın, ABD'nin New Jersey eyaletinin en iyi üniversitesi olarak bilinen Rutgers University'den kazandığı sporcu bursu ile akademik ve voleybol hayatını yurt dışında devam ettirecek.

25.06.2020-11:17 - (Son Güncelleme: 25.06.2020-11:13) Cansu Günaydın: 'ABD'de Ülkemi En İyi Şekilde Temsil Edeceğim'

Kalan sezonu Galatasaray Genç Kız Voleybol Takımında devam eden 2002 doğumlu ve 1.82 boyundaki genç voleybolcu Cansu Günaydın, kazandığı sporcu bursu ile yeni sezon NCAA (Amerikan Kolej Sporları Kurumu) Division 1 kulüplerinden Rutgers University'de kariyerine devam edecek.

'ABD'DE ÜLKEMİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEĞİM'

Kazandığı başarılar ile ABD'li scoutların dikkatini üzerine çeken başarılı sporcu, "Başarılı olmak için antrenmanlarda çok çalışmanın yanında, iyi voleybolcuları izleyerek kendime örnek olacak sporcuları rol model alıyorum. Aynı zamanda tüm maç videolarımı izleyip, eksiklerimi görerek tamamlamaya çalışıyorum. ABDde ülkemi en iyi şekilde temsil edip, ileride voleybolu profesyonel seviyede devam ettirmek için çok çalışacağım. Bunun yanı sıra alacağım akademik eğitimlerle de voleybolumu desteklemeyi hedefliyorum. Bu aşamada, her zaman yanımda olan ebeveynlerime ve bu kritik sürecimde bana yol arkadaşlığı eden danışmanım Emir Demirkıran ve Play Sports Abroad ekibine, aynı zamanda kariyerimde bana büyük katkıları ve emekleri bulunan tüm kulüplere ve koçlara ayrıca Galatasaray Spor Kulübü'ne, Koç Caitlin'e ve bu süreçte bana yardımcı olan herkese teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Tamamı NCAA 1st Division'dan olmakla birlikte 8 farklı NCAA kolejinden teklif gelen Cansu Günaydın, dünyanın en iyi 50 üniversitesinden biri olan kabul edilen Rutgers University tercihi ile ilgili ise, "Rutgers University'e katılmayı seçmemin temelde üç nedeni vardı. Koç Caitlin Schweihofer ile oynamak, rekabeti yüksek olan bir konferansta mücadele etmek ve akademik olarak kendimi geliştirmek" ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal