Çalışan emekliye ikramiye Meclis’ten geçti mi? 5000 TL emekli ikramiyesi ne zaman ödenecek? 2023 çalışan emekli ikramiye ödeme tarihleri

Çalışan emeklilere ödenmesi planlanan 5000 TL ikramiyenin ne zaman hesaplara yatırılacağı merak ediliyor. Daha önce çalışmayan emekliler için yapılan 5 bin TL ikramiye bu kez çalışan emekliler için de yapılacak. Peki Çalışan emekliye ikramiye Meclis’ten geçti mi? 5000 TL emekli ikramiyesi ne zaman ödenecek? İşte 2023 çalışan emekli ikramiye ödeme tarihleri…

26.12.2023-12:40 - (Son Güncelleme: 26.12.2023-12:40)

Emekli olduktan sonra iş hayatına devam eden emekliler, çalışan emekliye 5 bin TL ikramiye hakkındaki Son Dakika haberlerini takip etmeye devam ediyor. Daha önce Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla bir defaya mahsus olacak şekilde emeklilere 5 bin lira ödenmesi kararı alınmıştı. Ancak çalışan emekliler bu ödemeden yararlanamamıştı. Peki Çalışan emekliye ikramiye Meclis’ten geçti mi? 5000 TL emekli ikramiyesi Ne Zaman ödenecek? 

Çalışan emekliye ikramiye Meclis’ten geçti mi?

Bu hafta Meclis’e getirilen konular arasında yer alan çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye düzenlemesinin yasalaşıp yasalaşmayacağı merak ediliyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada "Emekli olup fiilen çalışmaya devam etmeyen emeklilerimize 5 Bin TL ikramiye ödemesi yapıldı. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile tek seferlik verilecek ikramiyeden kapsam dışında tutulan emeklilerin de faydalanması için çalışma başlatıldı." ifadelerine yer verilmişti.

Çalışan Emeklilere İkramiye

O çalışma Torba Yasa ile birlikte Meclis adımına geldi. Yeni yıla sayılı günler kala TBMM gündemi oldukça yoğun.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışan emeklilere de bir defaya mahsus 5 bin lira ödenmesine ilişkin, "Kanun teklifi Meclis'te kabul edilip, Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra ödemeleri iki gün içinde yapacak şekilde hazırlıklarımızı tamamladık" demişti.

5000 TL emekli ikramiyesi ne zaman ödenecek?

Yılın son mesaisini emeklilere ayıran Meclis 5 bin TL Cumhuriyet ikramiyesi için çalışmalarına kaldığı yerden devam ediyor. Çalışan emeklilere 5000 TL ikramiye ödemelerinin de bu hafta sonuna kadar yapılması bekleniyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal