Kredi kartı kullananların dikkatine! TÜDER'den para puan uyarısı

TÜDER Genel Başkanı Levent Küçük, "para puan"ların kullanım süresinin yıl sonunda dolabileceğini hatırlatarak tüketicilere ve firmalara uyarılarda bulundu.

26.12.2023-12:08 - (Son Güncelleme: 26.12.2023-17:08) Kredi kartı kullananların dikkatine! TÜDER'den para puan uyarısı

Tüketiciler Derneği TÜDER Genel Başkanı Levent Küçük, yıl sonu yaklaşırken kredi kartı ve firma kartlarında biriken para puanlar konusunda tüketicileri uyardı. Para puanların günlük hayatın ayrılmaz parçası olduğunu belirten Küçük, "Para puanlarımıza dikkat etmek gerekiyor, süresi bitebilir, bir sonraki yıla devir olmayabilir. Biriken para puanlarımızı mal ve hizmet alımlarında kullanmalıyız. Para puanımız var diye ihtiyacımız olmayan ya da ihtiyacımızın üzerinde alışveriş yapmayalım. Kullanma şekli, süresi, müşterilerin bilgilendirilmesi konusunda da bir düzenleme ve yönetmeliğe ihtiyaç var" dedi.

TÜDER'den para puan kullanımı uyarısı geldi.

Başkan Küçük’den firma ve bankalara da uyarı geldi

Kredi kartlarında iki tür para puan biriktiğini belirten Küçük, şunları söyledi:

"Biri normal alışveriş yaptığınızda biriken para puanlar, biri de bankaların başta akaryakıt olmak üzere başka firmalarla yaptıkları işbirliklerinden doğan puanlar. Çoğunlukla bu ikincisinin kullanımı süreli. Yıl sonu yaklaştığında para puanlara dikkat etmek gerekiyor, süresi bitebilir, bir sonraki yıla devir olmayabilir. Bankaların normal alışverişlerinde kullanılan kredi kartlarında ise daha önce bazı bankalar, yıl sonunda sona erdiğini, büyük bir kısmı ise devredildiğini söylemişti. Yine de yıl sonu münasebetiyle kredi kartlarında biriken para puanlar varsa ihtiyaçlarımıza uygun mal ve hizmet alımlarında kullanmalıyız.”

Para puan kullanılırken ihtiyaç olmayan ürünlerin alınmaması ya da ihtiyacın üzerinde alışveriş yapılmaması gerektiğini ifade eden Küçük, THY'nin yaptığı gibi firmalar ve bankaların da puan ve geçerlilik süresi konusunda tüketiciyi bilgilendirici SMS ve mailleri göndermelerinin yerinde olacağını dile getirdi. 

"Para puanların kullanım süresi yıl sonunda dolabilir."

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal