Büyüklerimiz Yine Haklı Çıktı! Ceviz Suyunun Yararları

"Her sabah mutlaka ceviz suyu için." diyen büyüklerimiz sözlerinde yine haklı çıktılar. Zira ceviz suyunun yararları saymakla bitmiyor.

16.07.2019-15:20 - (Son Güncelleme: 16.07.2019-15:20) Büyüklerimiz Yine Haklı Çıktı! Ceviz Suyunun Yararları

Cevizin beyne olan yararı onun tek faydası değil. Daha bilinmeyen birçok yararı var. Hatta her sabah suyunu içmeyi öneren büyüklerimiz ve uzmanlarımızdan ilham alarak ceviz suyunun yararlarını anlattık.

CEVİZ SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR?

A, B6, B12, C, E ve K vitaminlerinin yanı sıra, folat, kalsiyum, magnezyum, potasyum, demir, fosfor, çinko, selenyum, bakır ve manganez gibi mineral maddeler içerir. Tüm yararlarını da içerdiği bu zengin maddelerden sağlar. Kötü kolesterolü düşürerek daha sağlıklı bir ömür sunabilir. İçeriğindeki yüksek lif nedeniyle bağırsakları yumuşatır ve sindirim sistemini rahatlatır. Şişkinlik ve gaz sorunlarına da iyi gelebilir. Sürekli kullanıldığında yüksek tansiyon hastalarını rahatlatabilir. Ancak tüketilmeye başlamadan önce doktora danışılması tavsiye edilir. Alfa linolinik asit içeriğiyle dişlerin ve kemiklerin sağlamlaştırmak için gerek duyduğu maddeleri karşılar. Hissedilen yorgunluğu ortadan kaldırmaya destek olur. İçerdiği Omega-3 yağları ve antioksidanları nedeniyle beyne ve sinir sistemine yarar sağlayarak stresi azaltmada destek olur. Ayrıca hafızayı sağlamlaştırarak Alzheimer hastalığına yakalanma oranını azaltır. Protein ve lif kaynağı ceviz suyu, her sabah içildiğinde uzun zaman tok kalmanızı sağlayabilir. Hücre yenilenmesini sağlayarak da sağlıklı ve parlak bir cilt sağlar. Uykusuzluk problemi çeken bireylerde rahatlamaya ve daha hızlı uykuya dalmaya destek olabilmektedir. Tip II diyabete sahip insanların metabolik süreçlerini iyileştirmede efektif olabilir.

CEVİZ SUYU NASIL YAPILIR?

Kabuksuz kavrulmamış avuç içi kadar cevizi bir kaseye alıp üstünü içme suyu ile doldurun. 8 saat beklettikten sonra suyunu tüketebilir, kalan cevizleri de yiyebilirsiniz.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal