Bulaşık Süngerleri Ne Kadar Sağlıklı?

Bulaşık ya da banyo temizlerken genelde süngerlerden faydalanırız. Peki her şeyi temizlerken kullandığımız süngerler ne kadar sağlıklı?

29.01.2019-08:55 - (Son Güncelleme: 29.01.2019-08:55) Bulaşık Süngerleri Ne Kadar Sağlıklı?

Bulaşık ya da banyo temizlerken genelde süngerlerden faydalanırız. Peki her şeyi temizlerken kullandığımız süngerler ne kadar sağlıklı? İşte yanıtı...

KLOZETTEN DAHA KİRLİ

Bulaşık ya da banyo süngerlerinin her türlü kir ve bakteri ile temas ettikleri için klozetinizden daha kirli olduklarını söylesek yanlış olmaz. Bu biraz mide bulandırıcı olabilir ama ne yazık ki bulaşık ve banyo süngerlerinin içerisinde tahmin ettiğinizden çok daha fazla mikrop yaşıyor.

DAHA FAZLA ÇOĞALIR

Bulaşık süngerlerinde veya bezlerinde yoğun miktarda bakteri bulunur. Ve bu bakteriler yüksek ısıda daha da çoğalabilirler. Evet, bakteriler ölsün diye fırına vererek yüksek ısıda temizlenmesini beklediğiniz süngerler, çoğalmış bakterilerle geri gelebilirler.

362 FARKLI TÜRDE BAKTERİ

Almanya Furtwangen Üniversitesi'nde mikrobiyolog olan Markus Egert ve ekibi ayrıca sve ekibi, 14 kullanılmış süngeri analiz etti. Bu süngerlerin örneklerinde DNA'ya ve RNA'ya baktılar ve 362 farklı türde bakteri tespit ettiler. Egert ve ekibi, her süngerde yaklaşık 82 milyar bakteri molekülü bulundurduğunu keşfetti.

SÜNGERLERE DİKKAT

Markus Egert ve ekibi ayrıca süngerlerin içerisinde insan derisinde yaşayabilen bir bakteri olduğunu da keşfederek insanları bu süngerler konusunda uyardı. Eğer siz de bulaşık süngerlerinizi uzun süre atmıyorsanız bunu bir kez daha düşünmelisiniz. Sağlık için ideal olanı süngerlerinizi haftalık olarak değiştirmeniz.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal