Bugün Meclis’e geliyor: Sözleşmeliye kadro ne zaman verilecek, yasa Meclis’ten geçti mi? Sözleşmeliye kadro şartları neler 2023?

Hükümet kanadından gelen son dakik açıklamalarına göre sözleşmeli personellerinde kadroya alınması için hazırlanan yasa tasarısı bugün Meclis’e sunulabilir. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, "Sözleşmelilere kadro düzenlemesi teklifini öğleden sonra TBMM'ye sunacağız" diye konuştu. Peki Sözleşmeliye kadro ne zaman verilecek, yasa Meclis’ten geçti mi? Sözleşmeliye kadro şartları neler 2023? Soruların yanıtı haberimizde...

12.01.2023-12:16 - (Son Güncelleme: 12.01.2023-12:16) Bugün Meclis’e geliyor: Sözleşmeliye kadro ne zaman verilecek,  yasa Meclis’ten geçti mi? Sözleşmeliye kadro şartları neler 2023?

Türkiye’deki yaklaşık 500 bin sözleşmeli çalışan TBMM Genel Kurulu’nun gündemine gelmesi beklenen sözleşmeliye kadro yasa teklifi ile ilgili son dakika gelişmelerini yakından takip ediyor. Hükümet kanadından yapılan açıklamalara göre milyonların heyecanla beklediği sözleşmeliye kadro yasa teklifi bugün Meclis’in gündemine getirilecek. Meclis Başkanlığı kritik kararı sonuca bağlayacak mercii olacak. Peki Sözleşmeliye kadro ne zaman verilecek,  yasa Meclis’ten geçti mi? Sözleşmeliye kadro şartları neler 2023?

Sözleşmeliye kadro ne zaman verilecek, yasa Meclis’ten geçti mi? 

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, TRT Haber canlı yayınında yaptığı açıklamada, yasa teklifinin bugün öğleden sonra TBMM'ye sunulacağını belirtti.

Sözleşmeliye Kadro Son Dakika

Özlem Zengin Genel Kurul'da yaptığı açıklamada "Sözleşmeli personelin kadroya alınmasına ilişkin yasa teklifini bugün Meclis Başkanlığına sunuyoruz. Yaklaşık 500 bin kişi yararlanacak." dedi.

Sözleşmeliye kadro şartları neler 2023?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sözleşmeliye kadro şartlarına ilişkin olarak "Eş durumu mazereti için diğer eşin de kamu personeli olma şartı aranmayacak. Kullanılmayan izinleri bir sonraki yıla aktarabilecekler. Ücretsiz izne ayrılma hakları da bulunacak." dedi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal