Bu Belirtiler Varsa Çocuğunuzda Kolesterol Olabilir

Kolesterol sadece yetişkinlerin değil son zamanlarda çocukların da muzdarip olduğu bir sağlık problemi oldu. Peki, nasıl anlaşılır?

26.09.2019-11:17 - (Son Güncelleme: 26.09.2019-11:14)

Çocuklarda kolesterolü anlamak için erkenden bakılması gerekiyor. Eğer bu özellikler varsa çocuğunuzda kolesterol olma ihtimali vardır.

ÇOCUKLARDA KOLESTEROL NASIL ANLAŞILIR?

Çocuklarda da yetişkinlerdeki gibi kolesterol sorunu son senelerde sık görülen bir sağlık problemi. Birtakım genetik sorunların, bunun sebebi olabileceğini hatırlayalım. Eğer ailesel bir kolesterol yüksekliğine yatkınlık mevcutsa, çocukta aşırı kolesterol yüksekliğiyle karşılaşılabilir. Yüksek kolesterol için riskli olan çocuklar 2 yaşından itibaren izlenmeli ve kolesterole koruyucu önerileri değerlendirilmeli. Çocuğunuzda kan kolesterol testi için; ailede herhangi birinde 240 mg.’dan fazla toplam kolesterol mevcutsa, 55 yaş evvelinde kalp hastalığı hikayesi bulunuyorsa, fazla kilolu ve şişman varsa ve çocukta da şişmanlık tespit edilmişse çocuk hekiminiz oldukça kolay olan bu testlerle çocuğunuzun kolesterolünün yüksek olup olmadığını belirtebilir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal