Brüksel Lahanası İle Yapabilecekleriniz

Brüksel lahanası oldukça sağlıklı, lezzetli ve hem tek başına hem de yemeklerin yanında tüketebileceğiniz harika giden bir besindir. Brüksel lahanası ocakta veya fırında olmak üzere farklı şekillerde pişirilebilir. Peki, Brüksel lahanası nasıl pişirilir? İşte detaylar…

07.03.2020-11:51 - (Son Güncelleme: 07.03.2020-11:35) Brüksel Lahanası İle Yapabilecekleriniz

Brükel lahanası, düşük kalorili olmasının yanı sıra birçok vitamin ve minerali içerisinde barındırması, sindirimi kolaylaştırıp bağırsak dostu oluşu, kansızlığa iyi gelmesi, içeriğindeki potasyum nedeniyle tansiyonu düzenlemesi ile bilinen sağlıklı bir besindir. Kat kat içine kapanık bir sebze olan Brüksel lahanası ocakta veya fırında olmak üzere farklı şekillerde pişirilebilir. İşte sizin için Brüksel lahanasının pratik ve kolay 3 pişirme yöntemi...

BİRİNCİ YÖNTEM

HAŞLANMIŞ BRÜKSEL LAHANASI

MALZEMELER

  • 1 kilo Brüksel lahanası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 tatlı kaşığı toz biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

NASIL YAPILIR?

Bir tencerede suyu kaynatın içerisine bir tutam tuz ekleyip suyun kaynaması için bekleyin. Brüksel lahanalarını kaynayan suya ekleyin ve 10-15 dakika yumuşayana dek pişirin. Çatallı lahanalara kolay batırabiliyorsanız pişmiş demektir. Brüksel lahanaları piştikten sonra bir tabağa alın ve üzerine istediğiniz baharatları ekleyin. Dilerseniz Brüksel lahanalarını buharda da pişirebilirsiniz. Buharda pişirmek lahananın rengini koyulaşmasına neden olabilir ve haşlama yöntemine göre daha lezzetli olmasını sağlayabilir.

İKİNCİ YÖNTEM

SOTELENMİŞ BRÜKSEL LAHANASI

MALZEMELER

  • 1 kilo Brüksel lahanası
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı
  • Lezzetlendirmek için tuz
  • Lezzetlendirmek için toz biber
  • 2 yemek kaşığı limon suyu

NASIL YAPILIR?

Brüksel lahanalarını güzelce yıkayın. Soğuk suyun altında yıkayarak sararmış kısımlarını mutlaka temizleyin. Sonra tepesinden kök kısmına doğru ikiye bölün ve kök kısmına ufak bir çizim atın. Bu yöntem ısının Brüksel lahanasının içine geçmesine yardımcı olacaktır. Zeytinyağını orta ateşte bir tavada ısıtın ve uzunlamasına dilimlenmiş Brüksel lahanalarını tavaya ekleyip baharatlarını serpin. Lahanaların bir tarafı pembeleşinceye dek yaklaşık 5 dakika her iki tarafını da pişirin. Son olarak 1/3 su bardağı suyu tavaya koyun ve lahanaların pişirme işlemini tamamlayın. Bu noktada suyun tavanın dibini tamamen kaplaması gerekir. Brüksel lahanaları suyu çekene ve iyi pişene kadar pişirin. Daha sonra üzerine limon suyu gezdirin ve sıcakken servis edin.

ÜÇÜNCÜ YÖNTEM

FIRINDA BRÜKSEL LAHANASI

MALZEMELER

  • 700 gram Brüksel lahanası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 tatlı kaşığı karabiber

NASIL YAPILIR?

Fırını önceden 200 derecede ısıtın. Brüksel lahanalarını yıkayın ve yaprakların kötü olan kısımlarını temizleyin. Daha rahat pişmesi için köklerini keserek temizleyin. Bir kabın içerisinde zeytinyağı, tuzu ve karabiberi güzelce karıştırın. Brüksel lahanalarını kabın içerisine ekleyerek karışımın her yerine yayılmasını sağlayın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve lahanaları üst üste gelmeyecek şekilde fırın tepsisine yerleştirin. 30-40 dakika kadar pişirin. Üzerine tuz serperek sıcakken servis edin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal