Bebeğiniz İçin Ev Yapımı Pudra Tarifleri

Her anne bebeği için en doğal ürünü kullanmak ister. Fakat hangi ürünü kullanırsanız kullanın bebeğinizin cildine zarar verme ihtimali vardır. Kendiniz evde pudra yapabilirsiniz. Detayları haberimizde bulabilirsiniz...

06.03.2020-17:23 - (Son Güncelleme: 06.03.2020-17:18) Bebeğiniz İçin Ev Yapımı Pudra Tarifleri

ARAROT TOZUNDAN BEBEK PUDRASI

Ararot tozu bebek pudrası yapmak için en doğal malzemelerden biridir ve hazır pudralar kadar etkilidir. Ararot tozu, beyaz bir tozdur ve cilde uygulandığında yumuşak ve pürüzsüz bir his verir. Bebeğin vücudundaki aşırı nemi emer ve enfeksiyondan korunmasına yardımcı olur.

Bu bebek pudrasını yapmak için sadece 2 malzemeye ve 5 dakikaya ihtiyacınız olacak.

MALZEMELER

  • 1 bardak ararot tozu
  • 1 damla papatya esansiyel yağı

Yapmanız gereken malzemeleri karıştırmaktır. Malzemeleri karıştırdıktan sonra bir pudra şişesinde veya bir cam kavanozda saklayarak ihtiyacınız olduğunda kullanabilirsiniz.

Ararot tozu uzun süre saklanabilir, ancak bebeğinizin aşırı duyarlı cildinden dolayı, her hafta tazelemek için küçük miktarlarda yapmanızı öneririz. Bebek pudrasının farklı kullanım alanları

DOĞAL BEBEK PUDRASI

Bu bebek tozunun ana maddesi bentonit kil tozudur. Bentonit kil, çok popüler bir şifa kilidir ve demir, sodyum, kalsiyum, potasyum ve magnezyum gibi mineraller açısından zengindir. Bebeğinizin hassas cildine serpildiğinde, nemi ciltten hemen çeker. Özellikle kızarıklık olduğunda bebeğinize büyük bir rahatlık sağlar. Aynı zamanda, döküntüleri önlemeye yardımcı olur.

MALZEMELER

  • ¼ bardak bentonit kil tozu
  • 1 yemek kaşığı ararot tozu

Bir kase içinde iki malzemeyi birleştirerek iyice karıştırın. Karışımı bir cam kavanoza aktarın ve ihtiyacınız olduğunda kullanın. Bebek pudrasının kokusunu değiştirebilirsiniz

BİTKİSEL BEBEK PUDRASI

Bu bitkisel bebek pudrası, en iyi ev yapımı bebek tozlarından biridir. Ararot tozu, kaolin kili ve hatmi kökü tozu kullanılır.

Kaolin kili, vücut tozu için mükemmel bir temel oluşturur. Doğal olarak emicidir ve tüm killerin en yumuşaklarından biridir. Bu antimikrobiyal kil, cildi yatıştırır ve deri tahrişlerini tedavi eder.

Hatmi kökü de, iltihap ve tahriş için en iyi seçimlerdendir. Çocuk bezi döküntülerini önlemeye ve iyileştirmeye yardımcı olur. Ciltteki nemi emer ve koruyucu bir tabaka oluşturur.

MALZEMELER

  • ½ bardak ararot tozu
  • ¼ bardak kaolin kili
  • 1 yemek kaşığı hatmi kökü tozu

Bir kabın içinde tüm malzemeleri iyice karıştırın. Sonra hava geçirmez bir kaba aktararak saklayın. Kuru bir yerde saklarsanız, 6 aya kadar karışımı saklayabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal