BM, Covid-19 Nedeniyle Askerlerini Konuşlandırma Kararını Geri Çekti

Birleşmiş Milletler (BM) tüm dünyada etkili olan yeni tip coronavirüs salgını sebebiyle, barış gücü askerlerinin yeniden yerleştirilmesini ertelediğini bildirdi.

09.04.2020-09:13 - (Son Güncelleme: 09.04.2020-09:04) BM, Covid-19 Nedeniyle Askerlerini Konuşlandırma Kararını Geri Çekti

Birleşmiş Milletler (BM) tüm dünyada etkili olan yeni tip coronavirüs (COVİD-19) salgını sebebiyle, barış gücü askerlerinin yeniden yerleştirilmesini ertelediğini  bildirdi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, konuya yönelik gerçekleştirdiği açıklamada, BM barış gücü askerleri ve uluslararası polis birliklerinin yönü ve tekrardan yerleştirilmesinin 30 Haziran'a kadar iptal ettiğini dile getirdi.
 
Dujarric, mevcut barış gücü misyonlarındaki askerlerin tüm dünyayı risk altında bırakan salgın sebebiyle yerlerinde kalacağını dile getirdi. 

BM'nin Orta Doğu, Afrika, Kıbrıs gibi dünyanın birçok bölgelerine konuşlandırdığı 13 barış gücü misyonunda üniformalı ve sivil 100 binden fazla kişi görev yapıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal