Bıttım sabunu nedir, ne işe yarar? Bıttım sabununun bilmediğiniz faydaları

Sağlıklı ve doğal sabun dendiğinde akla gelen ürünlerden birisi şüphesiz bıttım sabunudur. Peki bıttım sabunu nedir ve ne işe yarar? Egzama, mantar ve daha pek çok hastalığa birebir kullanılan bıttım sabununun bilmediğiniz faydalarını içeriğimizde derledik.

24.06.2022-12:26 - (Son Güncelleme: 24.06.2022-12:26) Bıttım sabunu nedir, ne işe yarar? Bıttım sabununun bilmediğiniz faydaları

Saç, deri hastalıkları, egzama, mantar ve çok daha fazlasından bahsedildiğinde akla gelen ilk ürünlerden birisi bıttım sabunudur. Menengiç yağı ve yabani fıstık yağıyla yapılan doğal sabun ürün türlerinden olan bıttım sabunu özellikle de egzama ve mantar hastalıkları konusunda son derece etkilidir. Kepek ve saç dökülmelerine karşı da bir hayli etkili olan bıttım sabununun faydaları ve kullanım alanları ile ilgili ayrıntıları derledik.

Bıttım sabunu ne işe yarar?

Bıttım sabunu saçta düzenli kullanıldığında, dökülmeleri çok yüksek oranlarda düşürüyor. 7-8 aylık düzenli kullanım sonucunda dökülmelerdeki etkisinin görüldüğü belirtilen bu sabun aynı zamanda saç dökülmesini de önlüyor. Saç köklerini derinlemesine besleyip güçlendiren bıttım sabunu, saçlardaki yağ ve su dengesini düzenler. Kuru saçları nemlendiren bıttım sabunu, saçları hacimlendirip çok daha gür görünmesine yardımcı olur.

Bıttım sabununun cilde faydaları

Pek çok kişinin müzdarip olduğu sedef hastalığına iyi olan bıttım sabunu, düzenli kullanım sonucunda bu hastalığın etkilerinin ciddi oranda azaldığı görülüyor. Egzama karşısında da bir hayli etkili olan bıttım sabunu, varis ağrılarını azaltarak varis oluşumunu önlüyor. Saç derisindeki kepek, sedef ve sivilce oluşumunu de önleyen bıttım sabunu, ciltte meydana gelen siyah noktaların oluşmasını da önlemektedir.

Cilt yaralarının tedavisinde de son derece etkili olan bıttım sabunu, cildinizde meydana gelen pek çok rahatsızlığın giderilmesinde önemli bir rol üstleniyor.

Bıttım sabunu saça nasıl uygulanır?

Bıttım sabununu saçlarınıza uygularken ilk olarak saçlarınızı bolca ıslatıp köpürtmelisiniz. Ardından hafifçe saçlarınızın diplerine de yedirerek masaj yaparak sabunu uygulayın. Söz konusu uygulamayı yalnızca bıttım sabunuyla yapmalı, hiçbir kimyasal ürün kullanmamalısınız. Salt bıttım sabunu uygulamaları sonrasında uzun süreli kullanımlarda saçlarınızın çok daha sağlıklı bir görünüme kavuştuğunu göreceksiniz.

Bıttım sabunu cilde nasıl uygulanır?

Bıttım sabununu cilde uygulamadan önce cildinizi bol suyla yıkayın. Elinizde köpürttüğünüz bıttım sabununu cildinize masaj yaparak uygulayıp birkaç dakika bekleyin. Söz konusu uygulamayı haftada 3-4 defa uygulayın. Eğer söz konusu uygulamalar sonrasında cildinizde herhangi bir olumsuz reaksiyona rastlarsanız en kısa süre içerisinde bir uzman doktora görünmenizde fayda var.

Zeynel Abidin Barut
zeynelbarut@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal