100 gram süzme yoğurt kaç kalori? Süzme yoğurt ne kadar tüketilmeli? Protein miktarı ile normal yoğurdu raflarda bırakacak süzme yoğurdun faydaları

Yoğurdun bez torbalar yardımıyla suyunun süzülmesiyle ortaya çıkan süzme yoğurdun faydaları bir çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki 100 gram süzme yoğurt kaç kalori? Süzme yoğurt ne kadar tüketilmeli?İşte Protein miktarı ile normal yoğurdu raflarda bırakacak süzme yoğurdun faydaları...

24.06.2022-11:46 - (Son Güncelleme: 24.06.2022-11:46) 100 gram süzme yoğurt kaç kalori? Süzme yoğurt ne kadar tüketilmeli? Protein miktarı ile normal yoğurdu raflarda bırakacak süzme yoğurdun faydaları

Normal yoğurttan yaklaşık iki kat daha fazla proteine sahip olan süzme yoğurdun faydaları pek çok insanın gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Protein açısından oldukça zengin olan süzme yoğurdun 100 gramının kaç kaloriye denk geldiğini öğrenmek isteyenler internet üzerinden süzme yoğurt hakkında daha fazla detayı araştırmaya devam ediyor. Peki 100 gram süzme yoğurt kaç kalori?

100 gram süzme yoğurt kaç kalori?

State Üniversitesi Beslenme Uzmanı Jullie Kennel Shertzer, süzme yoğurttaki besin değerlerinin normal yoğurttan daha fazla olduğunu ortaya koyuyor. Shertzer’in araştırmalarına göre 100 gram süzme yoğurtta bulunan kalori miktarı ise şu şekilde:

Süzme yoğurt

Süzme yoğurt tam yağlı 124 kalori

Süzme yoğurt az yağlı 65 kalori

Sütaş marka süzme yoğurt 87 kalori

Eker marka süzme yoğurt 105 kalori

Muratbey marka süzme yoğurt 132 kalori

Eker marka ballı süzme yoğurt 127 kalori

Pınar süzme yoğurt 83 kalori

Normal bir yoğurtta 13 gram protein bulunurken, süzme yoğurtta ise 25 gram protein bulunmaktadır. Süzme yoğurt protein bakımından zengin olduğu gibi günlük kalori ihtiyacının yarısını karşılamaktadır. Süzme yoğurt tüketmek hücrelerin onarılma hızını arttırırken, hastalıklara karşı savaşan antikor sayısını arttırır. Aynı zamanda sinir sisteminin ve kasların daha düzgün şekilde çalışmasını sağlar.

Yaklaşık 1000 kalori değerine sahip olsa da sağlıklı bir besin olması sebebiyle süzme yoğurdun tüketimi kilo almanın aksine kilo vermeye yardımcı olmaktadır. Sindiriminin kolay olmasının sebebi ise süzme yoğurtta daha az miktarda karbonhidrat ve laktoz oranı bulunmasıdır. Özellikle diyet yapanlar ve diyabet hastaları için karbonhidratın yüksek olmaması oldukça önemlidir. Bir su bardağı süzme yoğurttaki kalori miktarı normal yoğurttakinin hemen hemen yarısı kadardır.

Süzme yoğurdun faydalarından bir diğer ise içerisinde yüksek kalsiyum değerinin bulunmasıdır. Bir su bardağı süzme yoğurt içerisinde yaklaşık olarak 264 miligram kalsiyum bulunmaktadır. Bu oran günlük kalsiyum ihtiyacının yüzde 26’sına karşılık gelmektedir. Kalsiyum tüketimi kemik ve diş sağlığı bakımından önemli olduğu için süzme yoğurdu yemek listesinize gönül rahatlığıyla ekleyebilirsiniz. Fakat her besinde olduğu gibi süzme yoğurdu da aşırı miktarlarda tüketmekten kaçınmanız sağlığınız açısından önemli faydalar sağlayacaktır.

Normal yoğurttan daha konsantre bir yapıda bulunan süzme yoğurtta probiyotikler daha bol miktarda bulunmaktadır. Bu yararlı bakteriler vücudun bağışık sistemine oldukça önemli faydalar sağlamaktadır. Süzme yoğurtta bulunan B-12, B-6 gibi vitaminler sayesinde insan sağlığına fayda sağlayan bir besindir.

Süzme yoğurdu meyve veya yulafla beraber tüketebilirsiniz. Bu karışım sayesinde magnezyum, kalsiyum, potasyum gibi maddeler daha fazla vücuda geçecektir. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal