Bisküvi Nasıl Yapılır?

Bakkaldan ve marketten alınan bisküviler her ne kadar güzel olsa da içerdiği katkı maddelerinden dolayı zararlı olabilmektedir. Ancak evde yapılan bisküvilerle tatlı ihtiyacınızı giderebilirsiniz. Peki evde bisküvi nasıl yapılır? Evde bisküvi tarifi malzemeleri nelerdir?

04.02.2021-17:07 - (Son Güncelleme: 04.02.2021-17:07) Bisküvi Nasıl Yapılır?

Az malzeme kullanarak çok fazla bisküvi elde etmek çok kolay. Üstelik bakkal ve marketlerden alınanlardan daha lezzetli olacağı da garanti. Kahvenin ve çayın yanına koyabileceğiniz bisküvi tarifi nedir? Bisküvi nasıl yapılır? Bu soruların cevabı haberin detaylarında...

Bisküvi Tarifi İçin Malzemeler

1/2 paket tereyağı(125 gram)

2 yemek kaşığı süt

1 yemek kaşığı krema

1 yemek kaşığı bal

3 yemek kaşığı pudra şekeri

1 adet yumurta

1 adet yumurta akı

1 paket vanilin

1 çay kaşığı kabartma tozu

4 su bardağı un

1 yemek kaşığı toz şeker(üzerine serpmek için)

BİSKÜVÜ NASIL YAPILIR?

İlk önce un geniş bir kaba alınır. Oda sıcaklığında bekletilen tereyağı ile un karıştırılır. Ardından diğer malzemelerde yavaşça eklenerek yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edilir. Hamurun cıvıklığına göre un ilave edilir.

Eğer hamur cıvık değilse un eklenmez. Streç filme üzeri kapanan hamur buzdolabında 35-40 dakika kadar bekletilir. Dinlenen hamur iki yağlı kağıt arasında ince bir şekilde açılır. Kurabiye kalıplarıyla yada elle istenilen şekiller verilir.

Yağlı kağıt serilmiş tepsiye konulan bisküvilerin üzerine toz şeker serpilerek fırına verilir. 5-6 dakika kadar pişirildikten sonra fırından alınarak servis edilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal