Bir Zamanlar Kıbrıs Dizisi Konusu

1 Nisan'da izleyicilerle buluşacak olan Bir Zamanlar Kıbrıs dizisinin konusu nedir? Dizide hangi oyuncular yer alıyor? Bir Zamanlar Kıbrıs dizisi nerede çekiliyor? Cengiz Topel öldü mü?

02.04.2021-10:31 - (Son Güncelleme: 19.01.2022-14:06) Bir Zamanlar Kıbrıs Dizisi Konusu

Kıbrıs Türk halkının maruz kaldığı zorlukları ekrana getirecek olan Bir Zamanlar Kıbrıs dizisinin detayları izleyiciler tarafından merak ediliyor. Dönemin siyasi sıkıntılarını konu edecek olan dizide birbirinden farklı isim seyirci karşısına geçecek. Bir Zamanlar Kıbrıs dizisi nerede çekiliyor? Bir Zamanlar Kıbrıs dizisi hangi kanalda yayınlanacak?

BİR ZAMANLAR KIBRIS KONUSU NEDİR?

TRT1’de izleyici karşısına geçen yapım, Kıbrıs’ta yaşanan siyasi çekişmeleri konu alıyor. 1963 yılından 1968 yılına kadar uzanan süreçte yaşanan siyasi karışıklıkları konu alan filmde Kıbrıs Türklerinin yaşadığı sıkıntılar merkeze alınıyor. 1963 yılında Rum ve Türk vatandaşların sorunsuz bir şekilde yaşadığı Kıbrıs’ta Kanlı Noel olayı ile birlikte başlayan sıkıntılı süreci yakın merceğe alan dizide Ahmet Kural, Pelin Karahan gibi isimler yer alıyor. 


Sakız Tüccarı olan Dereli ailesi Kanlı Noel olayı ile birlikte saldırıya uğrayan diğer Türk aileler gibi zorbalığa maruz kalmıştır. Yaşanan olay dolayısıyla birbirinden ayrı kalan ailenin hikayesini anlatan dizide zorunlu göç süreci de ele alınıyor. Aile reisi Kemal Dereli kendi göç sürecinde binlerce Türk’ün yardımına koşan bir lider haline gelir. Bunun yanı sıra Kıbrıs’a gizli göreve gönderilen Ankaralı karakteri Lefkoşa’da yaşanan olayların seyrini değiştirecek hamleler yapmaktadır. Adanın gizli kahramanı olan Ankaralı Türklere yapılan zulme karşı gelmekte ve onları kurtarmaktadır. Adadaki olayların gidişatını değiştiren Ankaralı, Dereli ailesiyle birlikte Kıbrıs Türklerinin hayatını koruma altına almaya çalışır. Nişanlısı ile ayrı kalan Ankaralının hikayesini anlatan dizide Ankaralı karakterini Serkan Çayoğlu canlandırıyor. 


BİR ZAMANLAR KIBRIS NEREDE ÇEKİLİYOR?

Kıbrıs’ta çekimlerine devam edilen dizide Kavak Yelleri, Muhteşem Yüzyıl gibi dizilerde oynamış olan Pelin Karahan yer alıyor. Pelin Karahan dizide Kemal Dereli’nin eşini canlandıracak. Gülper Özdemir de Ankaralının nişanlısını canlandıracak. Yapımcılığını TMC Film’in üstlendiği dizide senaryo Emre Özdür ve Başar Başaran’a ait. Yönetmen koltuğuna Hakan İnan’ın oturduğu dizinin Kıbrıs’ın yanı sıra Mersin’de de çekimlerine devam ediliyor.

BİR ZAMANLAR KIBRIS OYUNCULARI

Kemal Dereli (Ahmet Kural)

İnci Dereli (Pelin Karahan)

Ankaralı (Serkan Çayoğlu)

Rauf Denktaş (Devrim Saltoğlu)

Samson (Tayanç Ayaydın)

Gülper Özdemir

Hasan Küçükçetin

Miray Akay

Deniz Baytaş

Nebil Sayın

Emre Törün

Bade Arazlı

Kıbrıs şehidimiz Cengiz Topel hakkında bilgi almak istiyorsanız bu haberimize tıklayabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal