Bingöl'de Kız Öğrenci Yurduna Erkek Girdi! Öğrenciler Yurt Önünde Eylem Yaptı

Bingöl’de kız öğrenci yurduna engelli bir erkeğin girdiği iddiaları üzerine Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından adli ve idari işlem başlatıldı. Olaya konu olan down sendromlu kişi ile ilgili yazılı açıklama yapıldı. İşte detaylar…

08.12.2021-17:42 - (Son Güncelleme: 08.12.2021-17:54)

Olay, Kaleönü Mahallesi'ndeki Pir Ali Bey Kız Öğrenci Yurdu’nda meydana geldi. İddiaya göre, gece saatlerinde kız öğrenci yurduna giren bir erkek, öğrencileri rahatsız etti. Bunun üzerine kız öğrenciler, yurtta 'güvenlik zafiyeti' olduğu gerekçesiyle hem odalarının camından hem de yurdun önünde toplanarak eylem yaptı. 

DOWN SENDROMLU ÇIKTI

İhbar üzerine Pir Ali Bey Kız Öğrenci Yurdu’na çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polis, olayla ilgili yaptığı araştırma sonucunda yurda giren kişinin down sendromlu olduğunu tespit etti. Olayın ardından Gençlik ve Spor il Müdürlüğü, konuyla ilgili adli ve idari işlem başlattı.

YASAL VE İDARİ İŞLEMLER BAŞLATILDI

Yapılan yazılı açıklamada, ‘06.12.2021 Pazartesi günü saat 19.50 civarında Pir Ali Bey Kız öğrenci yurduna, engelli down sendromlu bir şahsın girmesi üzerine ilgili şahıs yurt personeli tarafından dışarı çıkarılmıştır. Müdürlüğümüzce gerekli yasal ve idari işlemler başlatılmıştır. Yurtlarımızda kalan öğrencilerimiz için gerekli güvenlik tedbirlerinin üst düzeyde alındığı, öğrencilerimizin ve ailelerinin konu ile ilgili müsterih olmaları gerektiği bilgisi kamuoyuna saygı ile arz olunur’ ifadeleri kullanıldı. 

KIZIN ÇIĞLIĞI ÜZERİNE KORKUP KAÇTI

Pir Ali Bey Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan ve isminin verilmesini istemeyen bir öğrenci, yurtta yaşanan olayla ilgili şunları söyledi; ‘Kimliği belirsiz bir kişi, gece saatlerinde kız yurdunda, bir arkadaşımızın odasına girmesiyle, yurttaki kızların çığlığı üzerine korkup kaçtı. Kaçan kişinin down sendromlu olduğu ortaya çıktı. Yaşanılan bu olaylardan sonra kendimizi güvende hissedemiyoruz. Korkuyoruz. 

GÜVENLİK YETERSİZ

Gece uyurken kapılarımıza arkadan destek vererek kendimizi korumaya çalışıyoruz. Kimse yardım etmiyor. Güvenlik yetersiz ve umursamaz. Hayatımızdan endişe ediyoruz. Bizim yetkililerden isteğimiz, güvenliğin artırılması ve güvenlik kameralarının aktif şekilde çalışmasını istiyoruz.’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal