Bingöl Ve Elazığ'a Deprem Uyarısı

Deprem Araştırmacısı Ahmet Yakut, önümüzdeki 10 gün içerisinde Elazığ ve Bingöl’de 5.5 üzeri büyüklüğünde deprem beklediğini ifade etti.

21.09.2021-14:47 - (Son Güncelleme: 21.09.2021-15:14) Bingöl Ve Elazığ'a Deprem Uyarısı

Yaptığı araştırmalar sonucu birçok depremi önceden tahmin edebilen Deprem Araştırmacısı Ahmet Yakut, Bingöl ve Elazığ için bu önümüzdeki 10 günün kritik olduğunu söyledi. 

MARMARA’NIN SESSİZLİĞİ DEPREM KONUSUNDA KORKUTUYOR 

Marmara’nın sessiz olduğunu dile getiren Yakut, bu sessizliği doğu bölgesinde gerçekleşecek depremin bir habercisi olarak gördüğünü dile getirdi. 

Yakut, ‘’Ben hep söylüyorum yine söyleyeyim; Doğu depreminden sonra olası bir Marmara depremini konuşmamız gerekir. 4 - 4.5'lik depremler illaki Marmara da olacaktır ama Marmara şu an için depreme hazır değil. Olası bir Doğu depremi sonrası oturup Marmara Depremini konuşma zamanı gelecektir’’ şeklinde konuştu. 

DEPREM ARAŞTIRMACI AHMET YAKUT UYARIDA BULUNDU 

Araştırmalarında elektro manyetik verileri önem verdiğini ifade eden Deprem Araştırmacısı Ahmet Yakut, ‘’Özellikle bu hafta ve sonrasında ülkemizin doğusuna dikkat çekmek istiyorum. Kuşadası açıklarındaki depremden sonra özellikle İzmir, Kuşadası açıkları yine 4.0 - 4.5 depremler yaşayabilir. Oradaki insanlar sarsılmayı hissedecektir ama 3'lük 4'lük depremler zaten Türkiye'nin bir gerçeği. 

Depremler yıkıcı, sarsıcı ve hasar verici olduğu için bu 10 günlük süreçte ve özellikle sonrasında doğuya dikkat etmemiz gerekiyor. Özellikle Bingöl civarını çok çok dikkat etmemiz gerektiğini söyleyebilirim çünkü elimdeki parametreler bunu gösteriyor. Bingöl ve çevresinde en az 5.5 üzeri bir deprem gelebileceğini düşünüyorum, umarım bu sefer yanılırım’’ dedi. 

BİNGÖL'DE 5.8’DEN BÜYÜK DEPREM OLACAĞI DÜŞÜNÜLMÜYOR 

 Doğu Anadolu bölgesinde en son geçen yıl Ocak ayında Doğanyurt-Sivrice depreminin yaşandığını belirten Yakut, ‘’Deprem sonrası özellikle Palu-Hazar hattına ve Bingöl merkezine kayan o kısma dikkat çekmiştim. Bu kısma iyiden iyiye bir stres yüklendi. Maksimum 5.8 deprem olacağını düşünüyorum ancak bunun üzerine çıkarsa, 6.3 büyüklüğüne ulaşırsa orada yıkıcı ve hasar verici bir deprem riski artar. O yüzden hem Yedisu - Karlıova, hem Muş-Varto, hem Bingöl merkez hem de Elazığ-Palu aralığına çok dikkat etmek lazım’’ diye konuştu. 

AHMET YAKUT BÜYÜK MARMARA DEPREMİNE DE DEĞİNDİ 

Marmara depremi ile ilgili herkesin fikri olduğunu dile getiren Yakut, ‘’Konu ile ilgili 2015 yılında yaptığım bir öngörü vardı. Özelikle Marmara'nın orta segmentinin canlanabileceğini ve değerinin 6.8 büyüklüğünde olacağını söylemiştim. Yanılma sapma payı olsa da +-0.3 çıkmıştı. Marmara depremi için şu an bir şey yok ama gelecekte Marmara konuşulacak ve bu çok uzak bir zaman değil. Önce doğu, sonra batı. 2023'e kadar Marmara depreminin olabileceğini düşünüyorum tabi bunu demek uçuk bir şey ama 2035-2045 demekten daha mantıklı diye düşünüyorum. Çünkü Marmara depreminin o kadar uzun bir süresinin kaldığını zannetmiyorum.’’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal