Türk Polisinin Başarısı Katar’ıda Etkiledi: Dünya Futbol Şampiyonası Bize Emanet

Katar'da yapılacak Dünya Futbol Şampiyonası'nın güvenliğini Türk polisi sağlayacak.

08.12.2021-17:18 - (Son Güncelleme: 08.12.2021-17:59) Türk Polisinin Başarısı Katar’ıda Etkiledi: Dünya Futbol Şampiyonası Bize Emanet

Türkiye’de emniyeti başarılı şekilde sağlayan ve olaylara yerinde ve hızlı müdahale etmesiyle dünya da örnek olan Türk polisi, toplumsal olaylardaki deneyimini yurt dışına taşıyor. Önümüzde ki sene Katar’da gerçekleşecek olan Dünya Kupası'nın güvenliğini çevik kuvvet sağlayacak. Dünyanın en büyük organizasyonları arasında yer alan şampiyona, 21 Kasım-18 Aralık 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Katar polisinin eğitimi ve şampiyonanın güvenliğinde kaç Türk çevik kuvvet polisinin görev alacağı gibi birtakım soruların cevapları ise önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak.

KATAR İLE BÜYÜK ORGANİZASYONLAR GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Meclis Genel Kurulu, Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve Katar Devleti hükümeti arasında gerçekleştirilecek büyük çaplı organizasyonların yerine getirilmesi konusunda iş birliği gibi başlıkları içeren niyet mektubunun onaylanmasının uygun görüldüğüne dair kanun teklifini kabul etti. Kabul edilen niyet mektubu kapsamında, 21 Kasım-18 Aralık 2022 tarihleri arasında Katar'da gerçekleştirilecek olan dünya futbol şampiyonasının güvenliğini sağlamak konusunda görev Türk polisinin olacak. Ayrıca bundan sonraki 5 yıl içinde düzenlenecek olan büyük organizasyonlarda da Türk ve Katar güvenlik güçleri işbirliği içerisinde olacak. Anlaşma kapsamında iki ülke büyük çaplı organizasyonların gerçekleştiği süreçte işbirliği yapacak. Geçen aylarda Türkiye'ye gelen Katar Heyeti ile işbirliğinin kapsamı, Dünya Kupası'nın güvenliğinde görev alacak Türk çevik kuvvet polisinin sayısı gibi konulara açıklık getirmek adına görüşme yapıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal