BİLSEM genel yetenek sınavında kaç soru var? Sınıflara göre BİLSEM yetenek sınav soru sayıları

Her sene düzenlenen BİLSEM sınavları oldukça ilgi görmektedir. 2021-2022 yılının BİLSEM sınavlarının başlaması üzerine BİLSEM yetenek sınavlarında kaç soru sorulacağı merak konusu oldu. Peki BİLSEM genel yetenek sınavında kaç soru soracak? detaylar haberimizde yer almaktadır.

23.03.2022-09:14 - (Son Güncelleme: 23.03.2022-09:14) BİLSEM genel yetenek sınavında kaç soru var? Sınıflara göre BİLSEM yetenek sınav soru sayıları

Türkiye'de yetenekli olan öğrencilerin yetenekli oldukları alanları öğrenebilmek ve yeteneklerini geliştirebilmek için Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) okullarında ek olarak eğitim alabilmektedir. Okullarına girebilmek için her sene sınav yapan ve büyük ilgi gören BİLSEM bu sene de büyük ilgi gördü. 

Bilim ve Sanat Merkezleri Tanılama ve Yerleştirme Kılavuzu'na göre bu seneki BİLSEM sınavları başladı. Sınavların başlamasıyla beraber Bilsem sınavına girecek olan öğrenciler yetenek sınavında kaç soru sorulacağını araştırmaya başladı. 

BİLSEM gelen yetenek sınavında kaç soru sorulacak

BİLSEM gelen yetenek sınavında kaç soru sorulacak?

Sınıflara göre değişiklik gösteren BİLSEM genel yetenek sınavı soru sayısının bu yıl kaç tane olacağı merak edildi. Geçen sene 1. sınıflar için 60 soru çıkarken 2. ve 3. sınıflara 70 soru çıktı. BİLSEM genel yetenek sınavlarında her doğru cevap 10 puan üzerinden hesaplanmaktadır. Geçtiğimiz senelerde 4. sınıflar BİLSEM sınavına giremezken Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bu yıl BİLSEM sınavlarına 4. sınıfları da dahil etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal