BİLSEM değerlendirme sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2022 BİLSEM sınavları takvimi

BİLSEM (Bilim ve Sanat Eğitim Merkezleri) 2022 takvimi MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) tarafından paylaşılmasının ardından ön değerlendirme ve birseysel değerlendirme tarihleri de paylaşıldı. Değerlendirmeler Mayıs'ta sona erecek. BİLSEM'in değerlendirme sonuçlarının açıklanma tarihi ne zaman? 2022 BİLSEM takvimi nedir? İşte detayları...

16.03.2022-18:43 - (Son Güncelleme: 16.03.2022-18:44) BİLSEM değerlendirme sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2022 BİLSEM sınavları takvimi

BİLSEM sınavı, özel yetenekli çocukların potansiyellerini tespit etmek amacıyla MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılır. Bilim ve Sanat Merkezinin kısaltılması olarak adlandırılan BİLSEM'ler, özel yetenekli öğrencilerin okul sonrası ek olarak eğitim alabilecekleri kurumlardır.

MEB'in yayınladığı takvime göre öğrenciler yetenek alanları dikkat edilerek, 19 Şubat-8 Mayıs tarihleri arasında değerlendirilmeye alınacaklar. Öğrenciler bireysel değerlendirmeye hak kazandıkları takdirde 13 Mayıs 2022'de duyurulacak. Kayıt hakkı kazanırlarsa, 19 Ağustos'ta ilan edilecekler.

BİLSEM Sınavı

İtiraz Süreci Ne Zaman Olacak? Nereden Yapılacak?

İtiraz süreci, bireysel değerlendirme sonuçları yayınladıktan sonra yani 13 Mayıs 2022'den sonra 5 (beş) iş günü içerisinde yapılabilecek.

Ön değerlendirme ve bireysel değerlendirme sonuçlarıyla ilgili yapılan itirazlar İl Tanılama Sınav Komisyonlarınca değerlendirilmeye alınacaktır. Bu itiraz sürecinde faks ve e-posta ile yapılacak itirazlar geçersiz sayılacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal