Bilim Kurulu Üyesi Omicron Varyantının Yeni Belirtisini Açıkladı!

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener ciltteki kızarıklığın Kovid-19 semptomlarından olduğu ifade etti. Detaylar haberimizde…

22.02.2022-15:15 - (Son Güncelleme: 22.02.2022-15:50)

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, ciltte meydana gelen kızarıklık, döküntü ve kaşıntının Omicron varyantının yaygın semptomları arasında yer almaya başladığını ifade etti. 

Kovid-19 salgınında tespit edilen her yeni varyant ile birlikte farklı klinik tablolarla karşılaştıklarını aktaran Prof. Dr. Alper Şener, son zamanlarda bazı hastalarda solunum sıkıntısı, öksürük, balgam, ateş ve eklem ağrısı olmadan yalnızca cilt döküntüsü, kızarıklık ve kaşıntı belirtileriyle karşılaştıklarının altını çizdi. 

Bilhassa hastalığı atlatmış gruplarda ortaya çıkan bu belirtilerin çocukların yanı sıra yetişkinlerde görülme sıklığının arttığını söyleyen Şener, hastalığı atlatmış kişilerin kanında bulunan antikorun kişinin yeniden virüs ile karşılaşması halinde ciltte alerjik reaksiyon gösterdiğini vurguladı. 

CİLTTEKİ KIZARIKLIK OMİCRON BELİRTİSİ 


Koronavirüsün birçok organa zarar veren bir virüs olduğunu, kana karıştıktan sonra bütün damarsal yapılara tutunduğunu belirten uzman isim, "Nasıl virüs, akciğere yerleştiği zaman çektiğimiz filmde beyazlıklar görüyorsak ciltteki lezyonları da kızarıklık şeklinde görüyoruz. Bazı çocuklarda ödem, parmaklarda şişlik, suçiçeğini andıran döküntüler de görülmeye başlandı. Erişkinlerde ise bu kızamığı andıran durumda karşımıza çıkıyor" diyerek açıklamasını sonlandırdı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal