Bıçaklar Çekildi film konusu ve oyuncuları

Knives Out, Türkçe karşılığıyla Bıçaklar Çekildi film yorumu ve oyuncuları adlı içeriğimize hoş geldiniz. Bu içeriğimizde sizlere 'Bıçaklar Çekildi' adlı filmin konusunu, oyuncu kadrosunu, IMDb puanı ve bunun gibi birçok merak edilen konu hakkında bilgi vereceğiz.

07.04.2022-23:56 - (Son Güncelleme: 07.04.2022-23:56) Bıçaklar Çekildi film konusu ve oyuncuları

Knives Out, Türkçe karşılığıyla Bıçaklar Çekilde adlı filmi, gizem ve komedi unsurlarını barındıran 2019 yapımı bir filmdir. Türkiye'de gösterime ise bir sene sonra girmiştir. Bıçaklar Çekildi (Knives Out) film konusu ve oyuncuları adlı içeriğimizde spoiler bulunmamaktadır.

Knives Out,

Bıçaklar Çekildi (Knives Out) yorumu

Yazarlığını ve yönetmenliğini yapan Rian Johnson, 2017 yılında “Star Wars: The Last Jedi” ile olumsuz yorumlar tufanına tutulmasının öncesinde sinema dünyasına kazandırmış olduğu "Looper" ve "The Brothers Bloom"un şöhretini elinin tersiyle itmişti. Hayranlarını derin bir hayal kırıklığına sürükleyen Johnson için tam da 'sinema acaba bir yönetmeni daha bereberinde mi götürdü' diye sorulmaya başladığı an da en iyi suç-drama-komedi üçlemesiyle geri dönüş yaptı. Başarılı bir yapıma imza atan Rian Johnson; Daniel Craig, Chris Evans, Ana de Armas ve Toni Collette gibi ünlü isimlerle ve cinayet gizemini mümkün kılan bütün olasılıkları devreye soktu.

Bıçaklar Çekildi

Ünlü bir gizem-gerilim roman yazarı olan Christopher Plummer'ın hayat verdiği Harlan, yeni yaşına sevdikleriyle birlikte irmenin mutluluğunu yaşamaktadır. Öyle ki tepsilerin, tabakların, bardakların biri boşalmadan yeniden doluyor. Saray timsali bir eve sahip olan Harlan, maddi ve manevi olarak zengin bir insan olmasına rağmen büyük ve sevdikleriyle dolu bir doğum günü geçirmesinin hemen ertesi günü boğazını keserek kendisini öldürüyor.

Bıçaklar Çekildi

Başlarda ev içerisindekiler gibi polis de bu olayın intihar olduğu kanısına varsa da; saniyelerin dakikaya, dakikaların saatlere dönüştüğü ve akışın giderek değişimiyle işin rengi kaçıyor. Ev içerisinde perde arkasındaki olaylar, gizem, sır, yalanalar ve daha birçok şey ortaya çıkmaya başlıyor.

Yaşanan olayın ardından soruşturmayı gözlemekten sorumlu olan Blanc (Daniel Craig) ve Dedektif Elliot’un (Lakeith Stanfield) olay yerine gelmesiyle birlikte 2 saatin üzerinde bir mahkeme salonu tiyatrosu izleyici sunuluyor. Richard (Don Johnson), Joni (Toni Collette), Ransom (Chris Evans), Marta (Ana de Armas), Linda (Jamie Lee Curtis) ve Walt (Michael Shannon) gibi isimlerin yer aldığı çocuklar, torunlar, çalışanlar, hemşire, gelinler ve daha birçok kişi dedektiflerin elinden geçerken dakikalar ilerledikçe, şüphelinin kişinin de portresi ortaya çıkmaya başlıyor.

Bıçaklar Çekildi filmi

Bıçaklar Çekildi film yorumu

Rian Johnson, 2005'te "Brick" adlı filmiyle giriş yaptığı karanlık-gerilim-gizem yolundan seneler sonra "Bıçaklar Çekildi" filmiyle yeniden giriş yapmıştır.

Başta ismi geçen filmleriyle yine kaotik ve gizemli bir mücadele vermiş olsa da düşüncesini ve ifadesini en iyi şekilde belirttiği içerik olarak "Bıçaklar Çekildi"yi ilk sıraya koymak mümkün. Agatha Christie’nin mirasına yer vermeden, tonal ve dramatik bilmecelerle hikayesini süslemezken; 2019 yılındaki geri dönüşüyle saplantılı bir yapbozun içine girmemize yardımcı oluyor.

Bıçaklar Çekildi filmi

Bahsedilen karakterlerin hemen kavranmayan dünyasına girmesi yeterken onların huysuzluklarından, yalanlarından, gayelerinden, hırslarından ve en önemlisi de Harlan’a karşı benimsedikleri iyi ya da kötü duruşlarından yararlanıyor. Başından sonuna kadar keskin ve özgüveni yüksek bir imaj sağlamasının yanı sıra tek bir anda bile bocalama emaresi vermiyor.

IMDb puanı: 7,9

Knives Out

Knives Out film oyuncu kadrosu ve diğer karakterler

- Christopher Plummer-Harlan

- Daniel Craig-Blanc

- Lakeith Stanfield-Dedektif Elliot

- Chris Evans-Ransom

- Toni Collette-Joni

- Don Johnson-Richard

- Jamie Lee Curtis-Linda

- Michael Shannon-Walt

- Ana de Armas-Marta

- Katherine Langford-Meg

- Jaeden Martell-Jacob

- Riki Lindhome-Donna ve diğerleri.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal