Bibimbap Nasıl Yapılır?

Kore müziği ve Kore dizileri son zamanların en popüler konularından biri. Bundan dolayı Kore kültürüne ait yemekler de hızla yayılıyor. Bibimbap yemeği tarifi ve yapılışı en çok merak edilen yemeklerden. Peki Bibimbap nasıl yapılır? İşte detaylar...

03.02.2021-17:26 - (Son Güncelleme: 03.02.2021-17:26) Bibimbap Nasıl Yapılır?

Kelime anlamı olarak karışık pilav anlamına gelen Kore yemeği Bibimbap (비빔밥), Kore kültürünün önemli yiyeceklerinden biridir. Özellikle Kore dizilerinden aşına olduğumuz bu pilav türü, ülkemizde yapılan kısıra benzetilmektedir.

Son zamanların popüler yemeği Bibimbap, tarifi en çok merak edilen Kore yemeği olarak karşımıza çıkmaktadır. Bibimbap nasıl yapılır? Bibimbap malzemeleri neler? 

BİBİMBAP MAZLEMELERİ NELER?

1 Su Bardağı Pirinç

2 Su Bardağı Su

2 Adet Yumurta

1 Adet Havuç, Şeritler halinde kesilmiş

1 Adet Kabak, Şeritler halinde kesilmiş

2 Adet Soğan, İnce dilimlenmiş (yarım ay şeklinde)

½ Demet Ispanak, Yıkanmış

½ Yemek Kaşığı Ayçiçek Yağı

½ Yemek Kaşığı Susam Yağı

1 Yemek Kaşığı Acı Biber Ezmesi

1 Çay Kaşığı Sarımsak Ezmesi

Tuz

BİBİMBAP NASIL YAPILIR?

Pirinç bir süzgeç yardımıyla yıkanır ve iyice süzülür. Yıkanan pirinçler tencereye konulur ve üzerine su ilave edilir. Yüksek ateşle birlikte su kaynayana kadar pirinçler pişirilir. Su kaynayınca tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte yaklaşık 10-15 dakika daha pişmeye bırakılır. Pilav suyunu çekince ocaktan alınarak demlenmeye bırakılır.

Wok tencereye konulan Ayçiçek yağına soğan, kabak, havuç eklenir ve 8-10 dakika kadar kavrulur. Sebzeler kavrulurken tuz eklenerek işleme devam edilir. Başka bir tencerede su kaynatılır ve kaynayan suya ıspanaklar ilave edilip 1 dakika haşlanır. Suyu süzülen ıspanaklar elle sıkıldıktan sonra sarımsak ezmesi, bir tutam tuz ve susam yağıyla harmanlanır.

Kavrulan sebzeler, ıspanak, acı biber ezmesini yarım yemek kaşığı susam yağı ile karıştırılarak pilavın üstüne eklenir. Tüm malzemeler iyice karıştırılıp yemeye hazır hale getirilir. İsteğe göre üzerine tavada pişmiş yumurta eklenerek servis edilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal