Beypazarı maden suyu sağlığa zararlı mı?

İsviçre Sağlık Bakanlığı tarafından zararlı olarak bulunan Türk maden suyu markası Beypazarı’nın gerçekten de sağlığa zararlı olup olmadığı merak konusu oldu. Peki Beypazarı maden suyu sağlığa zararlı mı? İşte detaylar…

16.04.2024-10:17 - (Son Güncelleme: 16.04.2024-10:17) Beypazarı maden suyu sağlığa zararlı mı?

Sosyal medya platformu X’te, İsviçre Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan bir araştırmaya göre, Türk maden suyu markası Beypazarı’nın maden suyu üretiminde yüksek miktarda bor kullanması sebebiyle İsviçre’de yasaklandı. Bu durum sonrasında Beypazarı maden suyunun gerçekten de zararlı olup olmadığı sorusu merak edildi. 

Beypazarı maden suyu zararlı mı?

Beypazarı, ülkemizin önde gelen doğal maden suyu markalarından biri olarak biliniyor. Son günlerde ortaya atılan iddialar üzerine, Beypazarı maden suyu markası yetkililerinden ilk resmi açıklama geldi. Haber365'e konuşan yetkililer, Beypazarı'nın Sağlık Bakanlığı'na bağlı olduğunu ve üretim kriterlerinde bor değerlendirme limitinin bulunmadığını belirtti. 

Beypazarı maden suyu sağlığa zararlı mı?

Yapılan testlerde ise Beypazarı maden suyu içerisindeki bor miktarının sağlık açısından risk teşkil etmediği ortaya çıktı. Ürün test ve değerlendirme kriterlerinin ülkelere göre değişkenlik gösterdiğine dikkat çeken yetkililer, Beypazarı maden suyunun 33 ülkeye ihraç edildiğini ve asılsız iddialarla ilgili gerekli adımların atıldığını belirtti.

Maden suyu sağlığa zararlı mı?

Maden suyu, tüketildiğinde vücuda birçok fayda sağlayabilen bir içecektir. Ancak, aşırı tüketimi bazı zararları da beraberinde getirebilir. Özellikle yüksek miktarda tüketildiğinde sindirim sistemi üzerinde olumsuz etkilere neden olabilir. 

Gazlı maden suları, karbonat içeriği nedeniyle mide rahatsızlıklarını artırabilir ve reflü şikayetlerini tetikleyebilir. 

Ayrıca, yüksek sodyum içeriği olan maden sularının aşırı tüketimi, kan basıncını yükseltebilir ve kalp sağlığını olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle, maden suyunun tüketiminde dengeli olmak önemlidir.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal