Selçuk Bayraktar'dan Frederike Geerdink'e çifte dil ile yanıt

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, kendisine yönelik hakaret içeren sözleri nedeniyle PKK destekçisi olarak bilinen Hollandalı gazeteci Frederike Geerdink'e Türkçe ve Kürtçe bir yanıt verdi.

16.04.2024-10:08 - (Son Güncelleme: 16.04.2024-12:02) Selçuk Bayraktar'dan Frederike Geerdink'e çifte dil ile yanıt

Geerdink, Türkiye'de yaptığı çalışmalar ve paylaşımlar nedeniyle 2015 yılında Türkiye'den sınır dışı edilmişti. Son dönemde yaptığı paylaşımlarla da Türkiye ve Türk toplumu üzerinde olumsuz algılar yaratmaya çalıştığı yorumları yapılıyor.

Bayraktar'ın yanıtı, sosyal medya hesabından Hakkari Çukurca'da çekilmiş ters laleli bir fotoğrafı alıntılayarak geldi.  Bayraktar'ın paylaşımında, "Türklerle Kürtlerin yüzyıllardır kardeşçe yaşadığı yer" ifadesiyle başlayan metni Türkçe ve Kürtçe olarak sıralandı. Türkçe kısmında "Burası Türkiye" vurgusunu yaparken, Kürtçe kısmında "Le welatek e ku bi sedan sal in tirk û kurd bi biratî lê dijîn" (Türkiye, yüzlerce yıldır Türklerle Kürtlerin kardeşçe yaşadığı bir ülkedir) şeklinde bir mesaj verdi.

Selçuk Bayraktar Kürdistan açıklaması

Bayraktar, sağ duyulu yanıt verdi

Bu yanıt, Türkiye'nin etnik ve kültürel çeşitliliğine, farklılıkların bir arada barış içinde yaşayabileceğine vurgu yaparken, Bayraktar'ın bu durumu hassasiyetle ele alarak farklı dillerde mesajını iletmeye çalışması dikkat çekti.

Frederike Geerdink'in provokatif söylemleri ve Türkiye aleyhindeki paylaşımları sık sık gündeme gelirken, bu tür yanıtlarla karşılaşması da tartışmaları beraberinde getiriyor. Selçuk Bayraktar'ın bu tür provokasyonlara karşı sağduyulu ve çok dilli bir yanıt vermesi, Türkiye'nin farklılıklara nasıl yaklaştığına dair önemli bir mesajı da içeriyor.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal