Beyinde kan pıhtılaşması nasıl olur, belirtileri nelerdir? Baş ağrısının sebebi beyindeki kanın pıhtılaşması olabilir

Vücudun sigortası olarak görülen kan pıhtılaşması bazı durumlarda ciddi sorunlara yol açabilir. Baş ağrısının sebebi beyindeki kanın pıhtılaşması olabilir. Peki Beyinde kan pıhtılaşması nasıl olur, belirtileri nelerdir? Konu hakkında bilinmesi gerekenler haberimizde...

24.06.2022-19:17 - (Son Güncelleme: 24.06.2022-19:17) Beyinde kan pıhtılaşması nasıl olur, belirtileri nelerdir? Baş ağrısının sebebi beyindeki kanın pıhtılaşması olabilir

Günümüz dünyasının en tehlikeli sağlık problemlerinden birisi pıhtı atma veya beyinde kan pıhtılaşmasıdır. Beyinde kan pıhtılaşmasının ölümcül nedenleri olabileceği için bu konuda ciddi bir araştırma yapılması ve belirtilerin dikkatle takip edilmesi gerekir. Vücudun sigortası olarak görülen kan pıhtılaşması bazı durumlarda ciddi sorunlara yol açabilir. Baş ağrısının sebebi beyindeki kanın pıhtılaşması olabilir. Peki Beyinde kan pıhtılaşması nasıl olur, belirtileri nelerdir?

Beyinde kan pıhtılaşması nasıl olur?

Beyinde kan pıhtılaşması halinde beyin fonksiyonları düzgün şekilde çalışmaz ve beyinsel işlevler düzgün bir şekilde yerine getirilemez. Görmede zorluk, konuşma güçlüğü gibi nörolojik sorunlar beyinde kan pıhtılaşması durumun en temel belirtileri arasında gösterilmektedir.

Beyin damarlarındaki kanın daha katı bir hal alması sonucunda damarlar kan dolaşımı konusunda zorlanmaya başlarlar. Bu durum da kanlanma yetersizliği adı verilen bir duruma sebep olur. Beyinde pıhtı atması beyindeki damarların emboli ile tıkanıp, kalpteki bir damar akımının beyin damarlarına gelmesiyle ortaya çıkar.

Beyinde kan pıhtılaşması

Beyinde kan pıhtılaşmasının ortaya çıkmasının sorumlusu olan pek çok neden bulunmaktadır. Bazı rahatsızlıklar da beyinde kan pıhtılaşmasının yaşanmasına sebep olmaktadır. Beyinde kan pıhtılaşmasını ortaya çıkaran durumlar şunlardır:

- Kalpte ritim bozukluklarının olması

- Kalpte protez kapakçığı olması

- Atriyal fibrilastyon gibi kalp hastalıkları

- Enfeksiyon

Beyinde kan pıhtılaşması belirtileri nelerdir?

Beyinde kan pıhtılaşması yaşanması çok ciddi bir problem olup, vücudun genelinde felç gibi çok ciddi sorunların ortaya çıkmasına sebep olabilir. Beyindeki damarlardan hangilerinin tıkandığı ve kişinin vücut yapısı kan pıhtılaşmasının etkilerinin derecelerini belirlemektedir. Beyinde kan pıhtılaşmasını ortaya çıkarabilecek pek çok durum bulunsa da bu sorunun tedavisi günümüz teknolojisi sayesinde oldukça mümkündür.

Beyinde kan pıhtılaşmasının bilinen belirtileri şunlardır:

- Çok sık kol ve bacaklarda felç oluşması

- Duyu kayıplarının oluşması

- Görme kayıplarının yaşanması

- Konuşmada bozukluklar

- Bilinç etkilenmeleri

Beyinde kan pıhtılaşması tedavisi nasıl yapılır?

Beyinde kan pıhtılaşması tespit edildiğinde mümkün olan en kısa sürede bir hastaneye başvuru yapılması gerekir. Geçen her dakika beyin damarlarının tıkanmasına ve beynin dokusunda kalıcı olabilecek hasarlar ortaya çıkmasına sebep olabilmektedir. Damarların uzun ve büyük olması alınabilecek hasarı büyütebilir.

Beyinde kan pıhtılaşmasının tedavisi için tam donanımlı bir hastaneye giderek başvuru yapılmalıdır. Hastanedeki özel cihazlar sayesinde beyindeki kan pıhtılaşması sorunu çözülecektir. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal