Beşir Derneğinden İdlib'de 7 Bin 500 Kişiye Briket Ev

Suriye'nin İdlib şehrinde 7 bin 500 sivilin yaşayabileceği evler yapan Beşir Derneği, "sivil toplum kuruluşları ülkemizin merhamet elini mültecilere uzatmıştır" dedi.

05.06.2020-16:35 - (Son Güncelleme: 05.06.2020-16:33) Beşir Derneğinden İdlib'de 7 Bin 500 Kişiye Briket Ev

Beşir Derneği Genel Başkanı Fatih Sarıyar, bölgede yaşayan sivillerin geleceğe daha umutla bakabilmeleri için briket konut projesi başlattıklarını ve sonuna yaklaştıklarını ifade etti.

Sarıyar, "Burada yaşayan insanlar daha önce çamur ve temiz olmayan şartlar içerisinde yaşam mücadelesi veriyorlardı. Hamdolsun Türk halkı olarak çeşitli kurumlarımız aracılığıyla ülkemizin merhamet elini yine buralara ulaştırdık" diye konuştu.

Projeye İdlib'in Killi bölgesindeki 4 bin metrekare arazide başladıkları kaydeden Sarıyar, "İçerisinde cami, sağlık ocağı ve çocuk parkı gibi sosyal alanlardan oluşan toplamda 7 bin 500 kişinin barınabileceği yaşam alanı hizmete sunuluyor. Her bir evin 39 metrekare olduğu briket evler içerisinde mutfağı, banyosu, tuvaleti ve kendi özel bahçe alanı bulunuyor" diye konuştu.

Suriye'de 2011 tarihinde patlak veren iç savaş neticesi Türkiye'ye milyonlarca kişinin göç ettiğini dile getiren Sarıyar, şu şekilde konuştu:

"Yine milyonlarca mülteci de Suriye'nin Türkiye sınırında devletimiz ve sivil toplum kuruluşları tarafından oluşturulan çadır kentlerde yaşamaya başlamıştı. Bu süreçte devletimizin çalışmalarının yanında sivil toplum kuruluşları da yaşanan drama duyarsız kalmamış ve ülkemizin merhamet elini mültecilere uzatmıştır"

Beşir Derneği, iç savaşın patlak verdiği andan beri Suriye'de farklı alanlarda yardım faaliyeti yürütüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal