Beşiktaş halkı İBB'ye tepki gösterdi: Bu ağaçları siz kanser ettiniz!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, Beşiktaş'ta bulunan Çırağan Caddesi'ndeki asırlık çınar ağaçlarını kesmesine Beşiktaş sakinleri sert sözlerle tepki gösterdi. İBB'yi beceriksizle suçlayan Beşiktaşlı vatandaşlar: "Bu ağaçları bakımsızlıktan kanserli yapan sizsiniz. Tedavi etseydiniz." ifadelerini kullandı.

19.03.2022-10:17 - (Son Güncelleme: 19.03.2022-10:34) Beşiktaş halkı İBB'ye tepki gösterdi: Bu ağaçları siz kanser ettiniz!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beşiktaş’ta bulunan 112 tescilli çınarı hasta olduğu gerekçesiyle katletti. İBB yönetiminin gerekli yasal izni almadan Çırağan Caddesi'nde asırlık çınar ağaçlarını kesmesine Beşiktaş sakinleri sert tepki gösterdi. 

Dertleri asla ağaç değil

Emekli üst düzey yönetici Hüseyin Kaya yaşanan olaylara ilişkin: “Beşiktaşımız'ın simgesini kestiler. Burada yaşayan vatandaşların görüşünü almadan, sormadan bu ağaçları kestiler. İnsanlar da kanser oluyor. Ama ne yapıyoruz, tedavi için her yolu deniyoruz. Siz de tedavileri için her yolu deneseydiniz. Günümüz teknoloji çağı. Her yolu deneseydiniz.” sözlerinde bulundu.

Çalıştığı İBB kurumundan siyasi nedenlerle işten atılmış olan Yusuf Şeker: “Bu ağaçlar birilerinin manzarası kapanmasın diye kesildi. 120 yıldır duran, bakımı yapılan ağaçlar bir anda hastalanıp kesiliyor. Hiç inandırıcı değil. Bilinçli yapıldığını düşünüyorum.” ifadelerinde bulundu.

Yusuf Şeker

İşlerine geldikleri zaman Atatürk

Kimyager, Ayşe Fazlıoğlu Yılmaz konuya ilişkin olarak: “Bunlar Atatürk'ü kullanıyorlar. Atatürk'ün bir ağacı yerinden oynatmamak için neler yaptığını hepimiz biliyoruz. İşlerine geldikleri zaman Atatürk. Müthiş bir kurnazlık var. Şu anki hükümetin belediyesinden tek bir ağaç kesilsin hepsi yeri göğü inletir.” sözlerini kullandı.

Esnaf emeklisi olan Kemal Atılman çok üzüldüğünü belirterek: “1850'den beri Beşiktaş'ta ikamet eden bir aileyiz. Burası 100 yıllık bir ağaç yoludur ve burası bizim için çok önemli bir noktadır. Bu ağaçların tedavi edilip tekrar kazandırılması lazımdı. Yaşananlardan oldukça rahatsızım. Çok üzülüyorum. Gezi olayları geliyor aklıma. Onların derdinin ağaç olmadığını bugünkü tepkisizliklerinden daha iyi anlıyorum.” yorumunda bulundu.

Sorumlu İBB'dir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan konuya ilişkin olarak: "Süreci tüm yönleriyle ilk andan itibaren yakından takip ediyoruz. Geçmişin ve geleceğin emaneti olan çınar ağaçlarını muhafaza etmek en başta şehrin Belediye Başkanı'na düşen önemli bir vazifedir." sözlerinde bulundu.

Çiğdem Karaaslan

Sadece ağaçları değil, Atatürk fotoğraflarını da ortadan kaldırdılar

Emlakçılık yapan Ercan Ersan konuya ilişkin yaptığı açıklamada: “Yusuf Namoğlu ve Celal başkanın zamanında Çırağan'dan Dolmabahçe sonuna kadar 107 adet Atatürk resmi dikilmişti. Şimdi nerede bu resimler? Bunların Atatürk'e de saygıları yok. Neden? İstanbul'da başka hiç mi ağaç kalmadı da bunları kestiniz. Kanserliymiş... Bu ağaçları bakımsızlıktan kanserli yapan sizsiniz. Tedavi etseydiniz. Özel malzemeler alsaydınız. Yıllardır bu ağaçlar tedavi ediliyordu zaten. Beşiktaş'ı mahvettiler.” ifadelerine yer verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal