Bergen'in mezarı neden kafeste?

Uzun süredir sinemaseverler tarafından beklenen Bergen filmi 4 Mart Cuma günü izleyicisiyle buluştu. Döneminin sevilen şarkıcılarından biri olan Bergen'in hayat hikayesini konu edinen filmin vizyona girmesiyle Bergen'in hayatını merak eden birçok kişi sinema salonlarına koştu. Bunun üzerineyse bir detay oldukça dikkat çekti. Bergen'in mezarını kafes içinde gören birçok izleyici şaşırırken, Bergen'in mezarının neden kafeste olduğunu araştırmaya başladı.

05.03.2022-19:46 - (Son Güncelleme: 05.03.2022-19:49) Bergen'in mezarı neden kafeste?

Bergen'in hayatının film yapılacağına dair haberlerin çıkmasından bu yana merakla beklenen film, sonunda 4 Mart Cuma günü vizyona girdi. Geniş bir izleyici kitlesi tarafından beklenen filmin vizyona girişiyle birçok kişi de sinema salonlarındaki yerini aldı. Gündemde yer alan Bergen ile ilgili konular arasında ise en çok mezarının neden bir kafesin içerisinde olduğu merak ediliyor.

Bergen mezarı

Bergen kimdir?

Mersin'de 16 Temmuz 1959 yılında hayata gözlerini açan Bergen'in gerçek ismi Belgin Sarılmışer'dir. 1966 yılında anne ve babasının boşanmasının ardından annesiyle birlikte Ankara'ya yerleşen Bergen, Yenimahalle Yunus Emre İlkokulu'ndan sonra Ankara Devlet Konservatuarı Piyano Bölümü'ne girdi. Fakat maddi sıkıntılardan dolayı okulundan ayrılıp bir süre PTT'de çalıştı.

1977'de eğlenmek için gittiği gece kulübünde arkadaşlarının ısrarıyla sahneye çıkarak 'Batsın Bu Dünya'yı seslendirdi. Bunun üzerine kulübün sahibi olan İlhan Feyman'dan teklif aldı ve böylelikle sahneye ilk adımını attı.

Sahne adı olarak kullanmaya başladığı Bergen ismini ise Norveç'in Bergen şehrinden etkilenerek seçmiştir.

Feyman Gece Kulübü'nde Grup Lokomotif orkestrasıyla birlikte Türk Sanat Müziği, Türk Hafif Müziği ve dönemin modası olan arajmanlardan oluşan repertuarlarla sahne aldı.

Ankara'dan sonra iş için Adana'ya giden Bergen, burada Halis Serbes'le tanışarak bir yıl sonra evlendi. 1982 yılında Atlas Plak'tan ilk longplayı olan 'Şikâyetim Var'ı çıkardı. Sanat hayatındaki yükselişi her geçen gün artarken kocasından gördüğü şiddete dayanamayan Bergen, birçok kez eşinden kaçtı.

Ekim 1982'de İzmir'de çalışırken kocasının azmettirmesiyle yüzüne kezzap atıldı. Bu saldırıda tek gözünü kaybeden ve vücudun büyük bir kısmı yanan Bergen, tedavi sonrası Kibariye'yi meşhur eden 'Kim bilir' şarkısının bestecisi Cengiz Özşeker tarafından ikna edilip sahneye yeniden geri döndü.

Bergen

İstanbul müzik piyasasındaki ilk profesyonel longplayi olan "İnsan Severse"yi Burhan Bayar'ın müzik yönetmenliğinde çıkaran sanatçı 1986 yılının sonlarına doğru yaptığı "Acıların Kadını" ile şöhrete kavuştu.

Plak şirketi tarafından Nisan 1987'de "1986 yılı Albümü En Çok Satan Arabesk Kadın Sanatçı" unvanıyla Altın Plak ve Altın Kaset'le ödüllendirildi. Yine 1987 yılı içerisinde Ülkü Erakalın'ın senaryosu ve yönetmenliğiyle "Acıların Kadını" filminde kamera karşısına geçti. Büyük bir hayran kitlesi edinen Bergen, konser için gittiği Adana'da uğradığı bıçaklı saldırıdan son anda kurtuldu.

Büyük ustalar Selami Şahin, Özer Şenay ve Cengiz Tekin'in yönetmenliklerinde sırasıyla "Onu da Yak Tanrım", "Sevgimin Bedeli" ve "İstemiyorum" albümlerini çıkardı.

Nisan 1989'da kocasından resmen boşanan Bergen, Haziran 1989'da çıkardığı "Yıllar Affetmez" isimli son albümü ile sahnelere döndü.

Albümünün tanıtımı için çıktığı tanıtım turnesine başladı. 14 Ağustos 1989'u 15 Ağustos'a bağlayan gece Adana Pozantı'da boşandığı eşi Halis Serbest tarafından kurşunlanarak öldürüldü. Sanatçının cenazesi memleketi Mersin'de defnedildi.

Arabesk dünyasında iz bırakan Bergen'in vefatının ardından, 1990'da "Giden Gençliğim" albümü yayınlandı. Yayınlanan albüm ise çıktığı ilk günden tükendi.

Bergen 2

Bergen kaç yaşında öldü?

Eski eşi Halis Serbest tarafından 6 kurşunla öldürülen Bergen, hayata 30 yaşında veda etmiştir.

Bergen neden öldürüldü?

Bergen'in gazinolarda şarkıcılık yapmasının ailesine yakışmadığı gerekçesiyle eşi Halis Serbest şarkıcılığı bırakmasını istedi. Bu durumu başta kabul eden ergen, Daha sonra yeniden sahnelere dönüş yaptı. Bergen'in yeniden sahneler dönüşünün ardından Halis Serbest boşanmak istedi. Daha sonra Bergen'i yüzüne kezzap attırarak iki ay boyunca firari olarak yaşayan Halis Serbest, yakalanarak cezaevine girdi. 1989 yılında ise Halis Serbest Bergen'i kurşunlayarak öldürdü.

Bergen 3

Bergen'in mezarı neden kafeste?

Bergen'i kurşunlayarak öldüren Halis Serbest, ölümünden önce ünlü şarkıcıya "Seni mezarında bile rahat bırakmayacağım" demiştir. Halis Serbest'in bu sözlerine şahit olan Bergen'in annesi Sabahat Hanım da bunun üzerine kızının mezarını bir kafesle kapattırmıştır.

Bergen mezar 2

Bergen'in şarkıları nelerdir?

- 1982 Şikayetim Var

- 1983 Kardeşiz Kader

- 1985 İnsan Severse

- 1986 Acıların Kadını

- 1987 Onu Da Yak Tanrım

- 1988 Sevgimin Bedeli

- 1988 İstemiyorum

- 1989 Yıllar Affetmez (Aslen Son Albümü)

- 1990 Giden Gençliğim

- 1990 Garibin Çilesi Mezarda Biter

- 1991 Son Ağlayışım

Halis Serbest'e ne oldu?

Halis Serbest, cinayetten 12 yıl ceza aldı. Fakat bu cezanın 7 ayını yatmış daha sonra tahliye olmuştur. Şu an ise hayatına Adana'da devam etmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal