Bergen'in gerçek adı nedir? Belgin Sarılmışer nasıl öldü? Şarkıcı Bergen'in gerçek hikayesi

Tanıtım fragmanının yayınlanmasının ardından vizyona giriş tarihi heyecanla beklenen Bergen filmi 4 Mart Cuma günü sevenleriyle beyaz perde de buluştu. Magazin gündemindeki yerini alan Bergen'in gerçek isminin ne olduğu konuşuluyor. Sahne adı olarak Bergen ismini kullanan sanatçının vizyona giren filmi ise izlenme rekorları kırdı.

05.03.2022-23:23 - (Son Güncelleme: 05.03.2022-23:24) Bergen'in gerçek adı nedir? Belgin Sarılmışer nasıl öldü? Şarkıcı Bergen'in gerçek hikayesi

"Acıların Kadını" olarak tanınan Bergen'in hayat hikayesini konu edinen "Bergen" filmi galası ve filmi büyük ilgi gördü. Bunun üzerine Bergen sahne adını kullanan sanatçının gerçek ismi merak edilmeye başlandı.

Bergen'in gerçek adı nedir

Bergen kimdir?

Bergen sahne adıyla tanınan sanatçının gerçek ismi Belgin Sarılmışer'dir. 1959 yılında Mersin'de dünyaya gözlerinin açan Bergen, 1989 yılında Adana Pozantı'da kocası Halis Serbest'in kendisini vurmasıyla hayatını kaybetti.

Türk arabesk şarkıcısı olan Bergen, yedi çocuklu bir ailenin en küçük çocuğudur. Anne ve babasının boşanmasının ardından annesiyle birlikte 6 yaşında Ankara'ya yerleşti. Ankara'da eğitimine başlayan Belgin Sarılmışer, maddi sıkıntılardan dolayı Ankara Konservatuarı Piyano Bölümü'nü yarım bırakarak PTT bünyesinde memur olarak çalışmaya başladı.

Bir gece Ankara'da arkadaşlarıyla eğlenmeye gittiği Seyman Kulüp isimli pavyonda arkadaşlarının isteği üzerine Orhan Gencebay'ın 'Batsın Bu Dünya' başlıklı şarkısını söyledi. Sesini beğenen pavyon sahibi, kendisine sahneye çıkmasını teklif etti. Bunun üzerine şarkıcılık hayatına ilk adımlarını atmış oldu. Ankara'da birçok pavyonda çalıştıktan sonra gelen bir teklifle Adana'ya gitti.

Adana'da Halis Serbest ile tanıştı. Her gece şarkıcıya çiçekler gönderip ve pavyona gidip Bergen'i dinleyen Halis Serbest'in ısrarı ve inadı ile evlendiler. Fakat Halis Serbest'in başka biriyle evli olduğu ortaya çıkınca Bergen ilişkiye son verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal