Benzin ve dizele yeni zam gelecek mi? Rusya- Ukrayna savaşı petrol fiyatlarını uçurdu!

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik başlattığı askeri harekat nedeniyle petrol fiyatları 105 dolar seviyesinde seyrederek yeni haftaya sert artışla başladı.

28.02.2022-10:23 - (Son Güncelleme: 28.02.2022-13:48)

NATO ülkeleri ile Rusya arasındaki gerilimin büyümesi üzerine petrol fiyatları yeni haftaya sert giriş yaptı. Brent tipi ham petrolün varil fiyatı geçen haftayı 97 dolarla kapatırken bu sabah saatlerinde 105 dolar seviyesini gördü. Sabah saatlerinde Batı Teksas tipi ham petrolün fiyatı da 99 dolara kadar yükseldi. 

Geçen haftayı da 105 dolar seviyelerinde kapatan petrol, yaklaşık olarak 7,5 yıllık dönemin zirvesini gördü. Bu sabah saatlerinde 99 dolar seviyesine yükselen Batı Teksas petrolü de geçen haftayı 100 dolar seviyesinde kapatmıştı. 

Güncel benzin fiyatları

Benzin ve dizele zam gelecek mi?

Ukrayna Rusya savaşının başlamasının ardından petrol fiyatlarında sert artış yaşandı. Türkiye ve dünyada artan fiyatlardan etkilenerek benzin ve dizel fiyatlarında yükseliş yaşamıştı. Petrol fiyatlarında yaşanan bu artışın pompa fiyatlarına yansıması henüz netlik kazanmadı. 

benzin fiyatları ne kadar oldu

Ukrayna Rusya krizinde gerilim arttı

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırısının ardından ABD ve AB’nin bazı Rus bankalarının Swift sisteminden çıkarması, Batı ülkelerinin Ukrayna’ya destek vereceklerini açıklaması ve Rusya’nın nükleer silahlarını kullanıma hazır hale getirilmesi gibi gelişmeler hafta sonu gerilimi artırdı. Uzmanlar dünyada petrol arzının yüzde 10’unu sağlayan Rusya’nın petrol ihracatını engellemesi durumunda piyasaların büyük şoka uğrayacağı uyarısında bulunuyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal