Rusya Ukrayna savaşında sokak çatışmaları devam ediyor! Harkov'da sivil halk direniyor, tankı elleri ile durdurdular

Tüm dünyanın gerçekleşmesinden korktuğu saldırı, 4 gün önce Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk ve Luhansk'a girmesiyle başladı. Şimdiye kadar 3'ü çocuk olmak üzere yüzlerce insanın hayatını kaybettiği belirtildi. İşte detaylar...

27.02.2022-16:33 - (Son Güncelleme: 27.02.2022-17:34) Rusya Ukrayna savaşında sokak çatışmaları devam ediyor! Harkov'da sivil halk direniyor, tankı elleri ile durdurdular

Ülkenin pek çok noktasında yaşanan çatışma ve bombardımanlar devam ediyor. Çatışmaların en yoğun yaşandığı kentlerden Harkov ile ilgili Ukrayna basınında yer alan haberlerde, Harkov'daki bir benzin deposuna Rus güçleri tarafından saldırı gerçekleştirildiği ve kentte yoğun çatışmaların sürdüğü belirtildi. Harkov Valisi Oleg Sinegubov, vatandaşların güvenliği için sokağa çıkmamalarını belirterek, 'Rus ordusu Harkov'a girdi. Vatandaşlardan sokağa çıkmamalarını, sığınaklarda kalmalarını istiyoruz' dedi.

Boru hattında patlama

Sonrasında düzenlenen saldırılar sonucunda Harkov'da bir gaz boru hattında patlama meydana geldi. Patlamanın detaylarına ilişkin yerel yetkililerden henüz bir açıklama gelmedi. Ukrayna askeri güçlerinin şehirdeki bir Rus birliği etksizi hale getirdiği, çok genç olan bir Rus askerini ise canlı bıraktığı açıklandı. Harkov Bölge Savcılığı tarafından yapılan açıklamada ise, Ukrayna askerleri tarafından Stinger atışlarıyla bir Rus helikopterini düşürdüğü ifade edildi.


Konvoy paramparça oldu

Sosyal medyadan ise Harkov'da yaşanan çatışmalarla ilgili görüntüler gelmeye başladı ve o görüntüle kısa sürede dünyada viral oldu. Ukranya'nın yerel haberlerini yapan bir ajans, Harkov'da Rus askeri konvoyunun paramparça edildiği görüntülere yer verdi.

Ukraynalı askerler korkusuzca mermilerine önüne atladı

Başka bir görüntüde ise Rusların geri çekildiği bir sokak çatışması görüldü. Ukraynalı askerlin korkusuzca mermilerin önüne atladığı dile getirildi.


Elleriyle durdurdular

Bir görüntüde ise sivillerin tankın üzerine doğru giderek durdurduğu görüldü. Paylaşıma, "Halkımız, işgalcileri çıplak elleriyle durdurdular. İşte gerçek vatanseverlik budur. Şehirlerinizi koruyun burası bizim toprağımız' açıklamalarında bulunuldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal